Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου στον 102 fm της ΕΡΤ3

 

Για «απαράδεκτες δηλώσεις» που «αποπνέουν σκοταδισμό» και δεν έχουν καμία σχέση με τις προοδευτικές αντιλήψεις της κυβέρνησης έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου αναφερόμενη στον παραλληλισμό της ομοφυλοφιλίας με την παιδοφιλία και την αιμομιξία από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την υιοθεσία και την αναδοχή.

«Η κοινωνία είναι ώριμη αλλά υπάρχουν ανώριμα κόμματα» επεσήμανε μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η διάταξη για την αναδοχή και από ομόφυλα ζευγάρια, ενώ για τις διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε λέγοντας πως περιμένει να δει ποια στάση θα κρατήσουν στην ψηφοφορία.

Αναφερομένη στα εργασιακά εξήγησε πως βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της αδήλωτης και μαύρης εργασίας και πρόσθεσε πως υπάρχει μια σειρά νομοθετημάτων που στηρίζουν την απασχόληση κι αυτό φαίνεται από τη μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες. Παράλληλα, κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν κρύβει τη σκληρή νεοφιλελεύθερη ατζέντα του στον τομέα των εργασιακών σχέσεων προκειμένου να έχει υποστηρικτές τις εργοδοτικές οργανώσεις, θυμίζοντας ότι είχε χαρακτηρίσει ιδεοληψία τις συλλογικές συμβάσεις.

Ερωτηθείσα για τις δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί και να μην εφαρμοστούν τα συμφωνημένα μέτρα της μείωσης των συντάξεων και του αφορολόγητου το 2019 και το 2020 υποστήριξε πως, μετά τον Αύγουστο του 2018 και την έξοδο από τα προγράμματα, ανοίγουν νέες διαπραγματευτικές δυνατότητες για τη χώρα. 

Χαρακτήρισε «πρόωρο» το ερώτημα αν η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ θα ολοκληρωθεί με το τέλος της κυβερνητικής θητείας το 2019, σημείωσε, ωστόσο ότι παρά τις καταγεγραμμένες διαφορές μεταξύ των δυο κομμάτων η κυβερνητική συνεργασία δεν παρουσιάζει προβλήματα.

Για τα σενάρια περί συνεργασίας Αριστεράς –Κεντροαριστεράς τόνισε «είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο και τα κόμματα οφείλουν να αναζητούν κοινούς βηματισμούς όπου μπορούν», ενώ για το Κίνημα Αλλαγής ανέφερε ότι οφείλει να αναζητήσει την ταυτότητα και τις προγραμματικές του θέσεις.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και αντιμετωπίζει τα ζητήματα με ανοιχτούς διπλωματικούς διαύλους και με αποφασιστικότητα για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Συνέντευξη στην Ασπασία Βούζη

09Mαϊ2018 – Πολιτικό Ημερολόγιο – Ράνια Σβίγκου

102FM, Πολιτικό Ημερολόγιο |