Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου στον 102 fm της ΕΡΤ3

 

Προσφυγή στις κάλπες φέτος το φθινόπωρο και μάλιστα μεταξύ 16 Σεπτεμβρίου και 21 Οκτωβρίου το αργότερο, προέβλεψε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3

Αναφερόμενος στην έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα στήριξης επεσήμανε ότι μπορεί το 3ο μνημόνιο να τελειώνει, αλλά έχουμε ένα 4ο, πιο ουσιαστικό, που ξεκινά, από 1-1-2019, με μια σειρά μέτρων 5,2 δις. που θα επιβαρύνουν τους πολίτες και υποχρεώσεις, όπως τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για τα επόμενα πέντε χρόνια και το υπερταμείο όπου έχει μεταβιβαστεί η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου για 99 χρόνια, που θα μας συνοδεύουν για πολλά χρόνια.

Για την επιστροφή στην εργασιακή κανονικότητα και τις συμβάσεις εργασίας ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ εξήγησε ότι απαιτείται μια αναπτυξιακή έκρηξη που η παρούσα κυβέρνηση δε μπορεί να πετύχει γιατί δεν πιστεύει στον ιδιωτικό τομέα. «Δε μπορείς, με νομοθετικό τρόπο, να πεις ότι η κατώτατη αμοιβή είναι 751 ευρώ, γιατί την επόμενη μέρα θα κλείσουν και οι επιχειρήσεις που παλεύουν» πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την αναλογία μία πρόσληψη για κάθε μια αποχώρηση που εξασφάλισε η κυβέρνηση για το 2019, αντί μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις που ίσχυε πριν, υποστήριξε πως το βασικό στοιχείο είναι να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του κράτους που δεν την εγγυάται ο αριθμός. Προέχει, σημείωσε, η ποιότητα της εργασίας και της προσφοράς από τους δημοσίους υπάλληλους, ενώ το αριθμητικό έπεται. «Τι να το κάνω αν έχω χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, που δεν αξιολογούνται και δεν έχουν κίνητρο;» αναρωτήθηκε.

Ερωτηθείς με αφορμή τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η έξοδος στις αγορές, υπό τις παρούσες, συνθήκες μοιάζει με βόλτα σε ναρκοπέδιο αλλά και η αναφορά του ότι η ΝΔ δε ζητά πιστοληπτική γραμμή, ο κ. Καράογλου ξεκαθάρισε ότι το κλειδί είναι η ανάπτυξη, να δουν οι διεθνείς κεφαλαιούχοι ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ώστε να επενδύσουν, ενώ χαρακτήρισε «δαπανηρή διαδικασία» το να βγούμε τώρα στις αγορές και να δανειστούμε με υψηλό επιτόκιο.

Χαρακτήρισε τη βία καταδικαστέα είτε είναι «φασιστική» είτε «αναρχο-αριστερίστικη» λέγοντας πως η παράταξη της ΝΔ την έχει πληρώσει με αίμα. «Είμαστε οι τελευταίοι που θα κλείναμε το μάτι στη βία από όπου κι αν προέρχεται», η βία «δεν έχει χρώματα και κόμματα» τόνισε.

Για την απόφαση του ΣτΕ που δίνει το πράσινο φως για την παροχή ασύλου στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς εκτίμησε ότι θα επηρεάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς είναι ένα από τα προεκλογικά χαρτιά του Ερντογάν. Ωστόσο, πρόσθεσε πως από την πλευρά μας οφείλουμε να έχουμε σταθερή και συνεπή γραμμή και να μην κάνουμε ούτε ένα χιλιοστό πίσω.

Συνέντευξη στην Ασπασία Βούζη

 

24Mαϊ2018 – Πολιτικό Ημερολόγιο – Θόδωρος Καράογλου