Αφιέρωμα: Δεκέμβρης, Δοκιμές, Διαφορετικότητα & Δημιουργική Γραφή

Λίγο πριν το τέλος της φετινής χρονιάς, ανοίξαμε τις πόρτες των προβών και παίρνουμε μια ιδέα για δύο νέες παραγωγές του ΚΘΒΕ: Η ηθοποιός Εύη Σαρμή μας ξεναγεί στον κόσμο των παραμυθιών μέσα από την παράσταση «Οι απ’ αλλού φερμένοι» που θα ξεκινήσει τον Φλεβάρη στο θέατρο Συκεών. Ο ηθοποιός Δημήτρης Σακατζής μας ταξιδεύει στην Ισπανία με το έργο που σκηνοθετεί «Ο τραπεζίτης κερδίζει πάντα δυο φορές» των Ιγνάθιο δελ Μοράλ και Ερνέστο Καμπαγιέρο  που θα παρουσιαστεί επίσης τον Φλεβάρη στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη της Καλαμαριάς.

 Ο ηθοποιός και θεατροπαιδαγωγός Νίκος Κουσούλης, δημιουργός του θεατρικού εργαστηρίου του ΚΘΒΕ για ανθρώπους με αναπηρία, μας μιλά για το θεατρικό εργαστήρι «Find the differences»,  για νέους και νέες με και χωρίς αναπηρία, που πραγματοποιήθηκε αρχές Δεκέμβρη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στόχος του οποίου, μεταξύ άλλων, ήταν η διαπραγμάτευση και συζήτηση της έννοιας της «διαφοράς» στο πλαίσιο της ανθρώπινης ποικιλομορφίας.

Τέλος, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΚΘΒΕ με το 3ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, θα ακούσουμε αποσπάσματα από το συλλογικό έργο «Συναισθηματικές αποχρώσεις», με κείμενα των μαθητών/τριών που παρακολούθησαν το Πρόγραμμα της Δημιουργικής Γραφής. «Ένα βιβλίο που δεν γνωρίζει κάγκελα, πόρτες, σύνορα και περιορισμούς αλλά μόνο μια αίσθηση ελευθερίας σκέψης, έκφρασης, συναισθημάτων και λόγου».

Διαβάζουν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ,  Νίκος  Κολοβός, η ηθοποιός, Κλειώ  Δανάη Οθωναίου και ο σκηνοθέτης, Μιχάλης Σιώνας. 

 

17Δεκ2019 – Φώτα Σανίδι Χαρτί – Αφιέρωμα: Δεκέμβρης, Δοκιμές, Διαφορετικότητα & Δημιουργική Γραφή

958FM, Φώτα Σανίδι Χαρτί |