Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του ΑΠΘ, Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Δήμητρα Κογκίδου, στον ΡΣΜ της ΕΡΤ3

 

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του ΑΠΘ, Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Δήμητρα Κογκίδου, μίλησε στην εκπομπή της Ελένης Κουρτίδου «ένας Άμλετ για ον δρόμο», στον 9.58fm της ΕΡΤ3, για την σημασία της εξομολόγησης της Σοφίας Μπεκατώρου και τις καταγγελίες φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση στο ΑΠΘ που αυτή η εξομολόγηση ενθάρρυνε, «Θα έχουμε επώνυμη καταγγελία» είπε «προχωράμε».

Η Δήμητρα Κογκίδου τόνισε την ανάγκη να θεσμοθετηθούν μέτρα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κάθε μορφής έμφυλης βίας. «Δεν μπορούμε να έχουμε ένα Πανεπιστήμιο απαλλαγμένο από την έμφυλη βία αν δεν υπάρξει ένα πολύ συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο» είπε «διαφορετικά, κάθε φορά θα βρισκόμαστε απλώς και θα μιλάμε μόνο όταν υπάρχουν συγκεκριμένα περιστατικά» χωρίς να προχωράμε σε πραγματικές τομές.

Η Δήμητρα Κογκίδου σχολίασε και τα μισογυνικά σχόλια που έγιναν αποκαλύπτοντας άλλη μια φορά τον πατριαρχικό χαρακτήρα της κοινωνίας. «Μου άρεσε» είπε « η απάντηση που έδωσε ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος στα σχόλια του τύπου « γιατί θυμήθηκε τώρα να μιλήσει». Ας μας πουν όσοι αναρωτιούνται σε πόσα χρόνια θα κατήγγειλαν οι ίδιοι τον βιασμό τους από άλλον άντρα.»

 

18Ιαν2021 – Δήμητρα Κογκίδου

958FM, Συνεντεύξεις |