Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά με λίγο ή καθόλου κείμενο. Καλαίσθητα κι αφαιρετικά. Πώς τα βλέπουν οι μεγάλοι; Πώς τα βλέπουν τα παιδιά; Βιβλία ανοιχτά παράθυρα στη φαντασία; Με μια απάντηση ή πολλές ερωτήσεις; Ομορφιά, φαντασία, και τι γίνεται με τα «μηνύματα»;

                                                       

Ανοίξαμε αυτήν την συζήτηση στην «Καλημέρα, με βιβλία για παιδιά» με δυο αφορμές:
ένα βιβλίο, το «Τι είναι εκεί ψηλά; του Marc Martin που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Ποταμός σε μετάφραση του επιμελητή εκδόσεων και μεταφραστή Δημήτρη Παπακώστα και τις σκέψεις που έκανε ένα μικρό αγόρι, ο τρίχρονος γιος του θεατρολόγου-θεατροπαιδαγωγού και συγγραφέα Φώτη Δούσου καθώς διάβαζε με τον μπαμπά του το βιβλίο «Ο Νόι και η φάλαινα» του Benji Davies (εκδόσεις Ίκαρος, απόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου)
Στην εκπομπή μιλήσαμε με τον Δημήτρη Παπακώστα και τον Φώτη Δούσο.

Ο Βιβλιοφάγος – ένα podcast αναγνώσεων απέκτησε ένα μικρό αδελφάκι τον Μικρό Βιβλιοφάγο.

                                                       

 Μιλήσαμε με την ηθοποιό Κατερίνα Παπανδρέου για την καινούργια ακουστική βιβλιοθήκη που ξεκίνησε, αυτή τη φορά με κλασικά και σύγχρονα παραμύθια της ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας. Στη συνεχεια διαβάζει το παραμύθι από την συλλογή των αδελφών Γκριμμ «Ο πρίγκιπας βάτραχος ή ο καρδιοσιδεροσφιγμένος Χάινριχ» (από την έκδοση «Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμμ», Α’ τόμος, μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου, εκδόσεις Άγρα)
Η εκπομπή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

«Καλημέρα» στον 9,58fm ΕΡΤ3
Eπιμέλεια-παρουσίαση: Αναστασία Γρηγοριάδου  

22Ιαν2021 – Καλημέρα

958FM, ΚΑΛΗΜΕΡΑ |