«Πετά πετά η μέλισσα», εικονογράφηση: Isabelle Arsenault κείμενο: Kirsten Hall, μτφρ: Δημήτρης Παπακώστας (εκδόσεις Ποταμός)
Ο κόσμος μας είναι γεμάτος υπέροχα πλάσματα. Ένα απ’ αυτά, που δεν τα γνωρίζουμε, τα φοβόμαστε άδικα και δεν τα προσέχουμε, είναι η μέλισσα. Σ’ αυτό το βιβλίο, γραμμένο και ζωγραφισμένο με αγάπη, βλέπουμε μερικά από τα απίστευτα και μαγικά που κάνουν τα πλάσματα που φτιάχνουν το πιο γλυκό πράγμα του κόσμου. Είναι ένα βιβλίο που μπορεί να γνωρίσει τις μέλισσες και στα πιο μικρά παιδιά, και γιατί όχι να μας βοηθήσει να τις ξεφοβηθούμε, να τις αγαπάμε και να τις προστατεύουμε (για παιδιά από 4 ετών)

🐝 «Οι Μέλισσες», εικονογράφηση: Piotr Socha, κείμενα: Wojciech Grajkowski, μτφρ: Μαριάννα Ψύχαλου (εκδόσεις Μικρή Σελήνη)
Ένα πολυβραβευμένο βιβλίο, μεγάλου μεγέθους, μια πραγματική επίτομη εικονογραφημένη εγκυκλοπαίδεια για τις μέλισσες. Ποια είναι τα μέρη του σώματός τους; Πώς είναι φτιαγμένο το σπίτι τους και ποιες είναι οι συνήθειές τους; Τι μήνυμα κρύβει ο καθένας από τους χορούς τους; Ποιοι είναι οι καλύτεροι φίλοι τους και ποιοι οι εχθροί τους; Ποια σχέση είχαν με τον Ναπολέοντα; Ποιος είναι ο μελισσοκόμος; Πόσα είδη μελιού υπάρχουν; Ποια είναι τα πιο ιδιαίτερα; Αυτά κι άλλα πολλά, εικονογραφημένα με κάθε απίθανη λεπτομέρεια, βλέπουμε και μαθαίνουμε σε αυτό το βιβλίο, για τΙς μέλισσες που δεν πρέπει να τις αφήσουμε ποτέ απροστάτευτες (για μικρούς και μεγάλους: 5 – 99+) 

 

 

22Μαι2020 – Καλημέρα, με βιβλία για παιδιά – Δυο βιβλία για τις μέλισσες και τον κόσμο τους

958FM, ΚΑΛΗΜΕΡΑ |