Θανάσης Τριαρίδης, «Όλοι κάποτε φεύγουν από το Παρίσι για τελευταία φορά»

Η εκπομπή μεταδόθηκε το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Ο Θανάσης Τριαρίδης γεννήθηκε το 1970 στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε ακτιβιστής για τα κοινωνικά δικαιώματα των τσιγγάνων στα χρόνια 1996-2001 και από το 2009 είναι αντιρρησίας συνείδησης. Από το 2000 έχει εκδώσει 55 βιβλία με αφηγήσεις και δοκίμια. Επί χρόνια διοργανώνει σεμινάρια πάνω σε διάφορους άξονες δυτικού πολιτισμού καθώς και εργαστήρια πυροδότησης θεατρικής γραφής. Όλα τα βιβλία του και τα θεατρικά έργα του βρίσκονται και διατίθενται ελεύθερα στην ιστοσελίδα triaridis.gr ενώ τα μεταφρασμένα βιβλία του του βρίσκονται στην ιστοσελίδα http://triaridis.com/

Έχει εκδώσει (έντυπα ή ηλεκτρονικά) 21 θεατρικά έργα (ανάμεσά τους ο Μένγκελε, ο Οιδίνους, το Lebensraum, η τριλογία Leopold, Football, HIV κ.α.) Από αυτά έχουν προκύψει περισσότερες από 30 παραστάσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Κύπρου, καθώς και στο Διαδίκτυο. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά.

Το 2019 μαζί με τον Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και τον Δημήτρη Τάρλοου ξεκίνησαν την Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Θεάτρου Πορεία.

Corona / Γράμματα – Θανάσης Τριαρίδης

958FM, Corona / Γράμματα |