Αυστραλία: Ένα νέο διαδικτυακό φεστιβάλ από την ομογενή Κ. Δημητριάδη

«No I am not washing your dirty plate» είναι ο τίτλος του νέου  διαδικτυακού φεστιβάλ τεχνών που  διοργανώνει η ομογενής συγγραφέας και ηθοποιός, Κοραλία Δημητριάδη, με στόχο να δώσει φωνή στις γυναίκες των τεχνών.

Μιλώντας στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS, η κ. Δημητριάδη, αναφέρει, πως η φωνή πολλών γυναικών δεν ακούγεται στα μεγάλα αυστραλιανά δίκτυα.

«Το έκανα για να βοηθήσω αυτές τις γυναίκες που κάνουν τέχνη, ώστε να μπορούν αυτές οι κοπέλες, Κύπριες, Ελληνίδες, Ιταλίδες, γυναίκες από την Ευρώπη που συναντούμε στη Διασπορά, να ακούγονται στα mainstream κανάλια της Αυστραλίας. Είπα να κάνω ένα παγκόσμιο φεστιβάλ για να φέρω αυτές τις  γυναίκες μαζί».

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει αναγνώσεις από την νικήτρια του βραβείου διηγήματος της Κοινοπολιτείας, Κωνσταντία Σωτηρίου (Κύπρος), η οποία θα συνοδεύεται από την τραγουδίστρια Χέλεν Γιώτης Πάτερσον (Αυστραλία).

Επιπλέον, σε αυτό θα συμμετάσχουν οι: Μαρία Πετρίδη (Κύπρος), Μαρία Ιωάννου (Κύπρος), Μανουέλα Μαυρομιχάλη (Κύπρος), Μαρία Τέιλορ (Ηνωμένο Βασίλειο), Μαρία Κούβαρου (Κύπρος), Λουκία Μπόρελ (ΗΠΑ), Αγγέλα Κωστή (Αυστραλία), Μαριλένα Ζακχαίου (Κύπρος), Μπαχριγιέ Κεμάλ (Ηνωμένο Βασίλειο), Χέλενα Σπύρου (Αυστραλία), Ζωή Πιπονίδου (Κύπρος), Μαρία Πετρίδου (Κύπρος), Τάι Τζαβρινού (ΗΠΑ) και Ελπίδα Τσιβίκος (ΗΠΑ) καθώς και η ίδια η Κοραλία Δημητριάδη.

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει όλο το χρόνο, ενώ οι άμεσα επόμενες εκδηλώσεις του είναι προγραμματισμένες για την Δευτέρα 23 έως την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.

Πηγή: SBS

Φωτογραφία: facebook

Αυστραλία: Ένα νέο διαδικτυακό φεστιβάλ από την ομογενή Κ. Δημητριάδη