«Απροστάτευτος, Διάφανος, Βραχνός προφήτης… με στόμα που γελά… στην Ανδρομέδα και στη Γη», για την κοινή πορεία του Σωκράτη Μάλαμα με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, 9 με 10 το βράδυ, στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7.
Με αφορμή τον «Απροστάτευτο», την τελευταία κοινή τους δισκογραφική παρουσία, κάνουμε ένα ταξίδι στα σχεδόν 40 χρόνια της κοινής πορείας του Σωκράτη Μάλαμα με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. «Συναντήθηκαν» για πρώτη φορά στους Δεύτερους Αγώνες της Κέρκυρας του Μάνου Χατζιδάκι, όταν ένα τραγούδι του Θανάση Παπακωνσταντίνου διαγωνίστηκε αλλά πέρασε απαρατήρητο, ενώ το τραγούδι που υπέβαλλε ο Μάλαμας …απερρίφθη.
Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90,έχουν μια τακτική κοινή πορεία, με τον Σωκράτη Μάλαμα να τραγουδά στους δίσκους του Θανάση Παπακωνσταντίνου («Στην Ανδρομέδα και στη Γη», «Βραχνός προφήτης, «Διάφανος») ή να μελοποιεί στίχους του Θανάση Παπακωνσταντίνου σε κάποιους δικούς του δίσκους («Φάλτσος χρησμός» στον «Κύκλο»).
Κεντρικοί σταθμοί στην κοινή τους πορεία, οι κοινές εμφανίσεις αλλά και οι δίσκοι «Με στόμα που γελά» το 2018 και βέβαια ο πρόσφατος «Απροστάτευτος» – δίσκος στηριγμένος σε ποιήματα κυρίως Λατινοαμερικάνων αλλά και άλλων ποιητών, με σκέψεις για αιώνιες αναζητήσεις και θέσεις για έναν ήχο που μπορεί να τις αναδείξει ως τραγούδια.
Η εκπομπή παρακολουθεί την διαδρομή στο χρόνο αλλά και εστιάζει περισσότερο στην τελευταία καμπή της κοινής πορείας των δύο. Πάντα με τη διάθεση του «Παρ’ το αλλιώς… θα βρεις!».