«Ημερολόγιο Καταστρώματος» Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019, καλεσμένος ο Νότης Μαυρουδής στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 12.00 το μεσημέρι στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Ο Νότης Μαυρουδής «Άγρυπνο φεγγάρι», μελοποιήσεις σπουδαίων ελληνικών ποιημάτων του 19ου και του 20ού αιώνα.

Στα 13 τραγούδια του δίσκου ο N. Μαυρουδής ανιχνεύει μουσικά τον ποιητικό λόγο του Γ. Βιζυηνού, του Γ. Σαραντάρη, της Μ. Πολυδούρη, του Γ. Σεφέρη, του Ν. Λαπαθιώτη, του Κ. Βάρναλη και του Κ. Καρυωτάκη, με τη συνδρομή σπουδαίων ερμηνευτών: της Νένας Βενετσάνου, του Χρήστου Θηβαίου, της Μαρίας Θωίδου, του Αλκίνοου Ιωαννίδη, του Σωκράτη Μάλαμα και της Μόρφως Τσαϊρέλη.
Εδώ και έξι δεκαετίες, ο Νότης Μαυρουδής διαγράφει μια πολυσχιδή πορεία στη μουσική, ως συνθέτης, ως δεξιοτέχνης της κλασικής κιθάρας και ως δάσκαλος. Η δισκογραφία του περιλαμβάνει 30 προσωπικούς δίσκους. Για το «Άγρυπνο φεγγάρι» γράφει ο ίδιος στο σημείωμά του που περιλαμβάνεται στην έκδοση: «Είναι αλήθεια πως επί πολλά χρόνια με απασχολούσε η γλωσσική εξέλιξη και η αισθητική ιδιαιτερότητα των σπουδαίων αυτών ποιητών. […] Με οδηγό την κιθάρα μου, άρχισα από το 2016 να διερευνώ τις συλλαβές και τις λέξεις· πρόσεξα τους τονισμούς, το εννοιολογικό βάθος, τον βαθύτατα ερωτικό λόγο με τις παρακλήσεις, τις επιθυμίες, τον πόνο και τις υπαρξιακές ομολογίες, ανιχνεύοντας ακόμα και την απόκρυφη μουσική και ρυθμολογική αίσθηση που υποφώσκει στον ποιητικό τους λόγο. Ακολούθησα τους δρόμους τους. […]»

Με αφορμή αυτή την κυκλοφορία ο Νότης Μαυρουδής ήταν στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, την Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 12.00 το μεσημέρι για να συμπληρώσει τη δική του σελίδα στο “Ημερολόγιο Καταστρώματος”.

Επιμέλεια/Παρουσίαση: Έλενα Διάκου 

Καλή σας ακρόαση!