«Ιστορίες Κλασικού Ραδιοφώνου» – «Οι Έλληνες έξω από τα σύνορα» Μέρος 3ο

Σήμερα στις «Ιστορίες Κλασικού Ραδιοφώνου» με τον Παντελή Σιβρή: Πολλές φορές η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια. Την ίδια χρονιά που η Νάνα Μούσχουρη δίνει τις πρώτες της συναυλίες στο Παρισινό «Olympia», οι «Afrodite’s Child» με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και τον Ντέμη Ρούσσο ετοιμάζονται να κατακτήσουν την Ευρώπη με το «Rain and tears» και η Βίκυ Λέανδρος γίνεται ευρύτερα γνωστή μέσω Eurovision με το «L’amour est bleu», στην Ελλάδα ο Μίκης είναι δεσμώτης της χούντας.
Στις 22 Οκτωβρίου γράφει μέσα στη φυλακή τα τέσσερα πρώτα τραγούδια από τον «Ήλιο και τον χρόνο»  και τα «φυγαδεύει» στο εξωτερικό. Φτάνουν στα χέρια της ορχήστρας του – υπό τον Γιάννη Διδίλη – και της εικοσάχρονης Μαρίας Φαραντούρη, που μαζί με τον Αντώνη Καλογιάννη έχουν φύγει για την Ευρώπη μετά από προτροπή του συνθέτη όταν «βγήκε» στην παρανομία. Στις 17 Νοεμβρίου του 1967 στην Κοπεγχάγη, σε μια συναυλία γεμάτη αντιστασιακό παλμό, παίζονται για πρώτη φορά αυτά τα τραγούδια. Απόσπασμα ντοκουμέντο από την σχεδόν τρίωρης διάρκειας συναυλία, θα ακούσουμε στην αποψινή εκπομπή, αφού οι περιπέτειες των Ελλήνων μουσικών «έξω από τα σύνορα» συνεχίζονται. Αυτά και άλλα πολλά 20.00 – 21.00, στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103 .7. «Ιστορίες από το παρελθόν που ακόμα λάμπουν»!
Στις φωτογραφίες, η Νάνα Μούχουρη στο «Olympia» το 1967, η Μαρία Φαραντούρη και ο Αντώνης Καλογιάννης (χωρίς μούσι) από τα ‘60ς, το single «Rain and tears» των «Afrodite’s Child» και το «L’amour est bleu» με την Βίκυ.