«Ιστορίες Κλασικού Ραδιοφώνου» – Ιάκωβος Καμπανέλλης «Στρατιώτη μου, τη μάχη θα κερδίσει, όποιος πολύ το λαχταρά να ζήσει.»

Ένα παιδί φτωχής πολύτεκνης οικογένειας από τη Νάξο, έρχεται στο προπολεμικό Μεταξουργείο. Το πρωί δουλεύει και το βράδυ σπουδάζει στη Σιβιτανίδειο, επιβιώνει από τριετή κράτηση στο Μαουτχάουζεν, επιστρέφει και με πάθος του το διάβασμα και αυτοδίδακτος, γίνεται τελικά ο «πατριάρχης» του νεοελληνικού θεάτρου.

Στη σημερινή εποχή των θαυμαστών βιογραφικών, με σπουδές στο εξωτερικό, με doctorat και όλη τη γνώση του πλανήτη στα πόδια μας, η πορεία του Ιάκωβου Καμπανέλλη προκαλεί δέος και σεβασμό.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την γέννηση του, (2 Δεκεμβρίου 1921) και την ανακήρυξη της ερχόμενης χρονιάς από το Υπουργείο Πολιτισμού σαν «Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη», οι σημερινές «Ιστορίες Κλασικού Ραδιοφώνου» με τον Παντελή Σιβρή, είναι αφιερωμένες σ’ αυτόν. Στον θεατρικό συγγραφέα, σεναριογράφο, δημοσιογράφο, ακαδημαϊκό, διευθυντή ραδιοφωνίας της ΕΡΤ και στιχουργό μοναδικών τραγουδιών της Ελληνικής δισκογραφίας.

20.00 – 21.00, στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103 .7. «Ιστορίες από το παρελθόν που ακόμα λάμπουν»!