Ιστορίες Κλασικού Ραδιοφώνου: «Τα μοναδικά σέβεντις είναι εδώ : 1974» (Mέρος 3ο)

Σήμερα στις «Ιστορίες Κλασικού Ραδιοφώνου», σε μια «γκρίζα» εποχή, λίγους μήνες πριν πέσει με πάταγο η χούντα του Ιωαννίδη αφήνοντας πίσω της και το δράμα της Κύπρου, ένας «γκρίζος» κατά βάθος δίσκος, έρχεται να ταράξει τα νερά και να γραφτεί με κεφαλαία, στη συνείδηση της λεγόμενης «χαμένης γενιάς της μεταπολίτευσης», που δεν ήταν καθόλου χαμένη τελικά.

Το βινύλιο από τις «Μικρές πολιτείες» έλιωνε στο πικάπ, ο Σταύρος Κουγιουμτζής, αυτός ο χαμηλών τόνων άνθρωπος, άφηνε για πάντα τη σφραγίδα του, ο Γιώργος Νταλάρας πέρναγε στην εποχή της ωριμότητας και «ο καιρός φαρμακωμένος παραμόνευε». Όλοι περίμεναν την επόμενη κίνηση του Απόστολου Καλδάρα, μετά τη «Μικρά Ασία» και τον «Βυζαντινό Εσπερινό». Οι εξαιρετικοί «Ροβινσώνες» του όμως, δεν είχαν την ίδια επιτυχία. Γιατί άραγε; Ενώ εκκρεμεί η απάντηση, η Μαρινέλλα στις 6 Απριλίου του 1974, βάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα στον κόσμο της Eurovision, ζητώντας μόνο «Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι της».

«Τα μοναδικά σέβεντις είναι εδώ» και σας περιμένουν: 20.00 – 21.00, στο Δεύτερο Πρόγραμμα ΕΡΤ 103 .7. «Ιστορίες από το παρελθόν που ακόμα λάμπουν»!

Στη φωτογραφία, ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Γιώργος Νταλάρας και η Άννα Βίσση, οι συντελεστές από τις μοναδικές «Μικρές πολιτείες».