«Ιστορίες Κλασσικού Ραδιοφώνου» – 1955. Μέρος 4ο

Σήμερα στις «Ιστορίες Κλασσικού Ραδιοφώνου», αποχαιρετούμε τα όμορφα χρόνια του ’50 με συγκίνηση, σαν να αφήνουμε πίσω μας αγαπημένα πρόσωπα. Από τις 12 Ιουνίου μέχρι σήμερα, πλησιάσαμε όσο πιο κοντά γίνεται σε μια εποχή πραγματικά μακρινή. Οι δίσκοι έπαιζαν στις 78 στροφές, η πολυτέλεια ήταν κάτι σπάνιο για τους απλούς ανθρώπους, οι παππούδες και οι πατεράδες ήταν τα «νιάτα» της εποχής και οι πληροφορίες μαζεύονται με κόπο. Ήταν ένα δύσκολο αλλά γοητευτικό ταξίδι. Απόψε κλείνουμε εκκρεμότητες και απαντάμε σε απορίες: Πότε ηχογραφήθηκε το μοναδικό ντοκουμέντο «Η Μαρίκα Νίνου στου Τζίμη του Χοντρού»; Πότε πρωτοηχογράφησε ο Τάκης Μωράκης το «Τι είν’ αυτό που το λένε αγάπη»; Τί έκανε εκείνα τα χρόνια ο Γιώργος Ζαμπέτας;
Αυτά και άλλα πολλά, 20.00 – 21.00, στο Δεύτερο Πρόγραμμα ΕΡΤ 103 .7 – 102.9. Συντονιστείτε! «Ιστορίες από το παρελθόν που ακόμα λάμπουν»!
Στις φωτογραφίες μια νεανική παρέα βολτάρει στο Λυκαβηττό το 1954, η Καστέλα του 1955 και τα τραμ που άρχισαν να ξηλώνονται από την Αθήνα στις 12 Ιουνίου του 1955.