«Ιστορίες Κλασσικού Ραδιοφώνου» – Αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό. Μέρος 2ο

Σήμερα στις «Ιστορίες Κλασσικού Ραδιοφώνου» με τον Παντελή Σιβρή: Οι αναμνήσεις από περασμένα καλοκαίρια και οι μουσικές του Γιάννη Σπανού.
Ο ίδιος έλεγε πόσο τον συγκινεί, να συνδέουν οι άνθρωποι τα τραγούδια του με στιγμές της ζωής τους. Να γίνονται οι μουσικές το προσωπικό soundtrack του κάθε ακροατή, ανεξάρτητα από την πρόθεση του συνθέτη. Να φεύγουν οι μελωδίες σαν ανεξάρτητες και να κάνουν το δικό τους ταξίδι σε κάθε ψυχή. Ποιό τραγούδι του Γιάννη Σπανού και του Γιώργου Παπαστεφάνου, συνεχίζει την παγκόσμια πορεία του σχεδόν ερήμην των δημιουργών του; Ποιά είναι η μεγάλη επιτυχία που επισκίασε έναν ολόκληρο δίσκο; Ο Λεωνίδας Βελής τραγουδάει ειδικά για την εκπομπή, ένα μεγάλο λαϊκό του Γιάννη Σπανού με τον Μανώλη Ζαχαρίου στο μπουζούκι και ο σολίστας Γιώργος Γεωργόπουλος, «σχολιάζει» με το μπουζούκι του ένα αγαπημένο κινηματογραφικό θέμα του συνθέτη.
Αυτά και άλλα πολλά κλείνοντας το διήμερο αφιέρωμα, 20.00 – 21.00, στο Δεύτερο Πρόγραμμα ΕΡΤ 103 .7 – 102.9«Ιστορίες από το παρελθόν που ακόμα λάμπουν»!
Οι φωτογραφίες : O συνθέτης με τους τραγουδιστές από την ηχογράφηση της «Οδού Αριστοτέλους», με την Ζυλιέτ Γκρεκό, με την Χαρούλα Αλεξίου και τον Γιώργο Παπαστεφάνου.