«Ησυχία Γράφουμε»(από το αρχείο της εκπομπής)Σάββατο 14 Μαρτίου 2020- Αφιέρωμα στον Δήμο Μούτση με καλεσμένο τον ίδιο και τραγουδάνε ο Κώστας Τριανταφυλλίδης και η Ασπασία Στρατηγού στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

«Τα τραγούδια του Δήμου ΜΟΥΤΣΗ με καινούργια φωνή…» το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020, 10 με 12 το βράδυ, από το αρχείο του «ΗΣΥΧΙΑ! ΓΡΑΦΟΥΜΕ…».
Μια ηχογράφηση του 2010,με τον ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ και την ΑΣΠΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ.
Με αφορμή μια εκδήλωση της εποχής,ο Δήμος Μούτσης, βρέθηκε στα στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, παρακολουθώντας αλλά και κάνοντας τις παρατηρήσεις του, σε μια ομάδα πολύ νέων τότε μουσικών και ερμηνευτών που έπαιξαν και τραγούδησαν τα τραγούδια του. Κεντρικό ρόλο στις επιλογές, είχε το υλικό από την δεύτερη περίοδο της διαδρομής του δημιουργού, όταν ο ίδιος γράφει μουσική, στίχους και τραγουδά τα τραγούδια του, στους δίσκους «Ενέχυρο» και «Να!».Το «Γουόκμαν», το «Όνειρο» αλλά και η «Ερηνούλα» και το «Γράμμα από την λεγεώνα των ξένων» και άλλα τραγούδια εκείνης της περιόδου, κλήθηκε να υπηρετήσει, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης. Ο ίδιος, μαζί με την Ασπασία Στρατηγού, τραγουδούν και κάποια χαρακτηριστικά κομμάτια από την «Τετραλογία», τον «Άγιο Φεβρουάριο» αλλά και τα λαϊκά της πρώτης εποχής. Η γενικότερη επιμέλεια του σχήματος που συνοδεύει τα τραγούδια, είναι του νεαρού πιανίστα ΑΡΗ ΒΛΑΧΟΥ.
Παράλληλα, ακούγονται στην εκπομπή και κάποιες ανέκδοτες «δοκιμές» του ίδιου του Δήμου Μούτση, στα τραγούδια «Αν μ’ αγαπάς» και «Γλυκά που ακούγονταν». Τραγούδια που στη συνέχεια ηχογραφήθηκαν για την δισκογραφία με την Νάνα Μούσχουρη.
Πρώτη Μετάδοση : Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010.
Ηχογράφηση : Τρίτη 30 Μαρτίου 2010
Κυριακή 25 Απριλίου 2010.
Studio : Ε, Αργύρης Παντελιάδης.
Πιάνο – Επιμέλεια : Αρης Βλάχος.
Ακορντεόν : Άννα Λάκη –
Γιώργος Ζωγράφος ( 25.4.2010 )
Μπουζούκι : Δημήτρης Βλάχος.
Κιθάρα : Δημήτρης Τριανταφυλλίδης.
Τα τραγούδια που ακούγονται:
1. Το σπίτι στην ανηφοριά – Ασπασία ( Ηχ: 30.3.2010 )
2. Άγιος Φεβρουάριος – Ασπασία
3. Άλλος για Χίο τράβηξε – Κώστας, Ασπασία
4. Νταλίκα – Κώστας
5. Στον ίδιο παρανομαστή – Ασπασία
6. Δε λες κουβέντα – Κώστας, Ασπασία
7. Έτσι ειν’ η ζωή – Ασπασία
8. Όνειρο – Κώστας
9. Κάτι τρέχει – Κώστας
10. Ερηνούλα μου – Κώστας
11. Μην το ψάχνεις,… δεν πειράζει – Κώστας
12. Γράμμα από τη λεγεώνα των ξένων – Κώστας ( Ηχ: 25.4.2010)
13. Γουώκμαν – Κώστας
14. Γιουκαλίλι – Κώστας
15. Αύριο πάλι – Κώστας

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Γιώργος Τσάμπρας

Καλή σας ακρόαση!