«Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια» – αποχαιρετισμός στον Μίκη Θεοδωράκη

Η εκπομπή «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια» αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη, το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, στις 18.00 και στο Δεύτερο Πρόγραμμα.
Για την πολυδιάστατη ζωή και το έργο του μιλούν στην Λίνα Νικολακοπούλου και στην Αλεξάνδρα Χριστακάκη ο τραγουδιστής Μανώλης Μητσιάς, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός και από το Παρίσι ο σκηνοθέτης Ροβήρος Μανθούλης.
Ο Μανώλης Μητσιάς καταθέτει μαρτυρίες από την συνεργασία τους, ο Βασίλης Βασιλικός μας θυμίζει με ποιό τρόπο έδωσε την συγκατάθεση του ο Μίκης από την Ζάτουνα που ήταν εξόριστος για την μουσική επένδυση στην κινηματογραφική ταινία «Ζ» του Κώστα Γαβρά και ο Ροβήρος Μανθούλης διηγείται στιγμιότυπα από το πατάρι του Λουμίδη το 1949,την δολοφονία Λαμπράκη, τις περιοδείες ανά την Ελλάδα για συναυλίες και πολιτικές παρεμβάσεις αλλά και το πρώτο βράδυ της άφιξης του Μίκη στο Παρίσι την περίοδο της χούντας.
Επίσης η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου, λόγια της οποίας μελοποίησε ο Μίκης, θυμάμαι την συνάντηση στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη στου Φιλοπάππου. Στην εκπομπή θα παρουσιαστούν όλα τα βιβλία που γράφτηκαν για την ζωή και το έργο του Μίκη.