«Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια» – η Ειρήνη Δερμιτζάκη στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Η συγγραφέας Ειρήνη Δερμιτζάκη, είναι η καλεσμένη της Λίνας Νικολακοπούλου και της Αλεξάνδρας Χριστακάκη στην εκπομπή «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια», το Σάββατο 07 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα.

Αφορμή το βιβλίο της με τίτλο «Αυτό που δεν γνωρίζω ακόμα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος. Η συγγραφέας κατορθώνει με κινηματογραφική γραφή να χαρτογραφήσει την κάθε μορφή βίας που μπορεί να υποστούν οι άνθρωποι στην καθημερινότητα τους είτε ζουν στο πολυπολιτισμικό Λονδίνο, στην Νέα Υόρκη ή στα Εξάρχεια, στην Θεσσαλονίκη, στο Μεσολόγγι. Άνθρωποι που ζητούν απεγνωσμένα την τρυφερότητα, την προσοχή, το συναίσθημα, την αγάπη, την αναγνώριση της μοναδικότητας τους, την λύτρωση, αλλά.. πέφτουν σε τοίχο. Η συγγραφέας δημιουργεί ιστορίες φανταστικές με πραγματικά υλικά από τους δικούς μας μικρόκοσμους. Και όλες αυτές οι ιστορίες που οι πρωταγωνιστές επαιτούν αγάπη και μπορούν ακόμη να δακρύζουν, διεκδικώντας το συναίσθημα, γράφτηκαν πολύ πριν ανοίξουν στόματα και στην Ελλάδα με το #metoo.

Τέλος, η Ειρήνη Δερμιτζάκη, μιλά για την θεατρική παράσταση «Ελευθερίας και Ένωσις» που σκηνοθετεί στη Σητεία της Κρήτης και αφορά την συμμετοχή των Κρητικών στην Επανάσταση του 1821, εστιάζοντας σε υποφωτισμένες πλευρές της ιστορίας.