«Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια» – ο Παντελής Μπουκάλας για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 18:00, ο Παντελής Μπουκάλας είναι ο καλεσμένος της Λίνας Νικολακοπούλου και της Αλεξάνδρας Χριστακάκη στην εκπομπή «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια».

Με όχημα το θεατρικό έργο τού «Το μάγουλο της Παναγίας», που λόγω κορονοϊού δεν βγήκε στην σκήνη αλλά μόνο στα βιβλιοπωλεία, συζητούν με τον συγγραφέα την αυτοβιογραφική εικασία του  Γεώργιου Καραϊσκάκη.

Στην εκπομπή «φωτίζονται» οι εμφύλιοι πόλεμοι, που αποσιωπούνται από την επίσημη ιστοριογραφία, όπως η επίθεση των Ρουμελιωτών και του Γεώργιου Καραϊσκάκη κατά του Μοριά. «Φωτίζεται» το παράδειγμα του Γεώργιου Καραϊσκάκη, που δεν γεννήθηκε αλλά έγινε Επαναστάτης και πατριώτης μέσα στην Επανάσταση. Πώς ο «διάολος» έγινε «άγγελος»; Πώς ο γιός της  καλογριάς, αυτός που από τα 15 του χρόνια υπηρετούσε στην αυλή του Αλή Πασά, ορίστηκε μόλις το 1827 Στρατηγός στην Στερεά Ελλάδα, και έγινε έμπιστος και πατριώτης και μορφή του Αγώνα; Άφησε την τελευταία του πνοή πριν την  μεγάλη επιχείρηση για την λήξη της πολιορκίας της Ακρόπολης.  Η μόνη λέξη που απέδιδε στον εαυτό του ήταν η λέξη «πατριώτης».