«Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια» – ο Βασίλης Παπαβασιλείου και ο Παντελής Μπουκάλας στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Ο Βασίλης Παπαβασιλείου και ο Παντελής Μπουκάλας, μιλούν  στην εκπομπή «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια» για την «Ελένη» του Ευριπίδη. Θεατρική παράσταση του Κ.Θ.Β.Ε. που ξεκινά από το θέατρο του Άλσους στην Θεσσαλονίκη 7-8-9 Ιουλίου, κατεβαίνει Επίδαυρο τον Αύγουστο και περιπλανιέται σε πολλά μέρη της Ελλάδας όλο το καλοκαίρι. Ο Βασίλης Παπαβασιλείου σκηνοθετεί και ο Παντελής Μπουκάλας  μεταφράζει το αρχαίο κείμενο.

Ο ορθός λόγος του 5ου αιώνα, λίγο μετά την εκστρατεία και την πανωλεθρία των Ελλήνων στην Σικελία. Ύμνος αντιπολεμικός, το κατά Σεφέρη διακύβευμα του Τρωικού Πολέμου «για ένα αδειανό πουκάμισο», για το είδωλο της ωραίας Ελένης. Ο Ευριπίδης αποδεικνύεται, πασιφιστής, καινοτόμος, ορθολογιστής, ουμανιστής, δικαιωματικός, καθόλου ξενοφοβικός, αγνωστικιστής, κόντρα σε μάντεις και μαντεία, οπαδός  αρχών και αξιών και φεμινιστής.

Οι δυο συντελεστές της παράστασης μιλούν στην Λίνα Νικολακοπούλου και στην Αλεξάνδρα Χριστακάκη για το έργο, την ιστορική περίοδο που γράφτηκε και τον Ευριπίδη.

Σάββατο 03 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα, συντονιστείτε στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7.