«Μεσημέρι στο Δεύτερο» Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο Δεύτερο Πρόγραμμα…«Με στόμα που γελά»

Λίγο πριν την έναρξη του συναυλιακού καλοκαιριού, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου κάνει μια στάση στην ΕΡΤ, στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στην εκπομπή «Μεσημέρι στο Δεύτερο».

Το Σάββατο 2 Ιουνίου, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου κουβεντιάζει για δύο ώρες με την Δήμητρα Κόχιλα με αφορμή το «Στόμα που γελά».

«Όσο πιο τοπικός είσαι τόσο πιο παγκόσμιος. Με την έννοια ότι τοπικός σημαίνει να είσαι αυθεντικός και η αυθεντικότητα γίνεται αντιληπτή, παντού στον κόσμο».

Μια συζήτηση για το πώς γράφτηκε ο δίσκος και τα τραγούδια του, για τις συναυλίες που έρχονται, την συνεργασία του, αλλά και την φιλία του με τον Σωκράτη Μάλαμα, τον ιδιαίτερο λόγο του και τον υπερρεαλισμό των στίχων, το λαϊκό τραγούδι, για τα «Mαστόρικα», για την ποίηση, για το πώς συμπεριέλαβε και ερμήνευσε στον δίσκο το απόσπασμα από την «Καντάτα» του Τ. Λειβαδίτη, για την έμπνευση και την στιγμή της γέννησης των τραγουδιών και για τον θάνατο ως το πιο αδιανόητο στοιχείο της ύπαρξης μας.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου μιλάει ακόμη για τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας και την πορεία των πρώτων τραγουδιών, για τον Νίκο Παπάζογλου, τον Μάνο Λοϊζο και τον Μάνο Χατζιδάκι, το μέλλον της μουσικής δημιουργίας και την σχέση του με τα μουσικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Επιμέλεια/Παρουσίαση εκπομπής : Δήμητρα Κόχιλα

Καλή σας ακρόαση!