«Να σε πηγαίνω όπου με πας» Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, Αφιέρωμα στον Κώστα Φασουλά στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

«Να σε πηγαίνω όπου με πας»
Αφιέρωμα στον Κώστα Φασουλά στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 μετέδιδε εκτάκτως, το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 10 το βράδυ, ένα δίωρο αφιέρωμα στον στιχουργό Κώστα Φασουλά. Το αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο πολιτισμού «Ιανός» με αφορμή την παρουσίαση ανέκδοτων τραγουδιών από τον δίσκο «Να σε πηγαίνω όπου με πας» σε στίχους του Κώστα Φασουλά, μουσική του Χρυσόστομου Καραντωνίου και ερμηνευτή τον Μανώλη Λιδάκη.

Συμμετέχουν: Γιώργος Ανδρέου, Καλλιόπη Βέττα, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Παντελής Θαλασσινός, Μανώλης Λιδάκης, Κώστας Λειβαδάς, Γιάννης Μήτσης, Κορίνα Λεγάκη, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Βασίλης Σκουλάς, Μπάμπης Στόκας.

Λίγα λόγια για τον Κώστα Φασουλά:
Ο Κώστας Φασουλάς γεννήθηκε στα Ανώγεια της Κρήτης. Ως στιχουργός έχει υπογράψει 180 τραγούδια Ο Μάριος Τόκας, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Νότης Μαυρουδής, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Γιώργος Ανδρέου, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Δημήτρης Αποστολάκης (Χαίνης), ο Διονύσης Τσακνής, ο Πασχάλης Τερζής, ο Μανόλης Μητσιάς, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Γιώργος Νταλάρας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Μάριος Φραγκούλης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Βασίλης Σκουλάς, η Αλέκα Κανελλίδου, ο Μανόλης Λιδάκης, ο Μπάμπης Στόκας, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Δημήτρης Μπάσης, η Γλυκερία, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Λένα Αλκαίου, η Γεωργία Βελιβασάκη, ο Γιάννης Μήτσης, η Φωτεινή Βελεσιώτου και η Καλλιόπη Βέττα, είναι οι δημιουργοί και ερμηνευτές με τους οποίους έχει συνεργαστεί στην έως τώρα θητεία του στο τραγούδι. Ιδιαίτερη στιγμή στην στιχουργική του πορεία, η συνεργασία του με τον Αμερικανό συνθέτη και παραγωγό Steve Wood, με την αφορμή την κινηματογραφική ταινία «Greece-secrets of the past», (φιλμ που αναφέρεται στον ελληνικό πολιτισμό, από την αρχαιότητα, μέχρι τις μέρες μας), με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Νια Βαρτάλος. Το ομώνυμο άλμπουμ, (περιέχει 7 τραγούδια με ερμηνευτές τον Μάριο Φραγκούλη, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Μανόλη Λιδάκη).
Ως παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών, συνεργάστηκε με το Τρίτο και Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Οι σειρά εκπομπών «Εβδομάδες Ελλήνων ποιητών» στο Τρίτο Πρόγραμμα φιλοξένησε 98 αφιερωματικές εκπομπές σε Έλληνες ποιητές, ενώ στο Δεύτερο Πρόγραμμα, παρουσίασε τα «Παιχνίδια του χρόνου», εκπομπή έρευνας, που εστίαζε το ενδιαφέρον της σε αληθινές ιστορίες και γεγονότα που συνέβησαν την ίδια περίπου στιγμή που κυκλοφόρησαν ξεχωριστές δισκογραφικές εργασίες του ελληνικού τραγουδιού. Αυτό τον καιρό ολοκληρώνει την μελέτη του για το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου, του Γιώργου Σεφέρη, του Γιώργου Σαραντάρη και του Τάσου Λειβαδίτη.
_______________________________
Info
Σάββατο 30 Μαρτίου, 22:00 – 00:00
Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7
Κώστας Φασουλάς
«Να σε πηγαίνω όπου με πας»

Μουσική Eπιμέλεια: Χρυσoστόμου-Καραντωνίου