«Παρ’ το αλλιώς θα βρεις» Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019- Ο τεχνικός ήχου και χαράκτης δίσκων Γιάννης Ιωαννίδης στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Η ΑΝΟΔΟΣ και η ΠΤΩΣΗ του ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΗΧΟΥ στην Ελλάδα. Eίναι το βασικό θέμα μιας συζήτησης με τον ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, 7 με 9 το απόγευμα, στο ΔΕΥΤΕΡΟ πρόγραμμα 103.7. Ο Γιάννης Ιωαννίδης, τεχνικός ήχου αρχικά και μετά,υπεύθυνος για την χάραξη και την ψηφιακή επεξεργασία ενός πολύ μεγάλου μέρους της ελληνικής δισκογραφίας. Η συνάντηση έγινε με αφορμή το γεγονός ότι, εδώ και ένα μήνα, έκλεισε το κεντρικό εργοστάσιο επεξεργασίας και παραγωγής CD στην Ελλάδα – ένα εργοστάσιο που ξεκίνησε, γιγαντώθηκε αλλά και κλείνει τελικά τον κύκλο του κάτω απ’ την δική του φροντίδα – μέσα σε τρεις δεκαετίες και κάτι. Μού λέει κάποια στιγμή ενώ συζητούσαμε γι αυτή μας την συνάντηση :
« Θα πρέπει να χάραξα προσωπικά από το 1977 έως το 2019 περισσότερες από …13.000 πλευρές LP και περισσότερα από …10.000 Albums CD». Το μουσικό μέρος της εκπομπής καλύπτουν πρόσωπα και τραγούδια που φέρνουν ιστορίες και συνδέονται με τις δραστηριότητες του Γιάννη Ιωαννίδη όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και παλιότερες μουσικές που αποτελούν βιώματά του : ΚΑΤΣΙΜΙΧΑ και «ΟΛΥΜΠΙΑΝΣ», ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ και ΖΑΜΠΕΤΑΣ, ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ και ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ, ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ και ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ και ΝΟΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ… Πάντα με τη διάθεση του «ΠΑΡ’ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ… ΘΑ ΒΡΕΙΣ!».

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Γιώργος Τσάμπρας

Καλή σας ακρόαση!