«Παρ’ το αλλιώς θα βρεις» – Σημειώσεις για σκόρπιες σκέψεις και επιλογές μπροστά σε ένα παράξενο καλοκαίρι

Σημειώσεις για σκόρπιες σκέψεις και επιλογές μπροστά σε ένα παράξενο καλοκαίρι. Για Όσα θα ακούσουμε αλλά και για όσα δεν θα ακούσουμε μέσα σ’ αυτό…
Το τελευταίο δίωρο παρέα με τον Γιώργο Τσάμπρα, σε απευθείας μετάδοση, πριν τις διακοπές του Αυγούστου. Παρασκευή 31 Ιουλίου, 7 με 9 το απόγευμα, στο Δεύτερο πρόγραμμα 103.7. Πάντα με τη διάθεση του «Παρ’ το αλλιώς… θα βρεις!»
Η σιωπή των πανηγυριών αλλά και η φωνή των μουσικών και των τραγουδιστών που παραμένει… Σε όσες εκδηλώσεις μπορεί να ελεγχθεί η συνάθροιση… Ατέλειωτες σκέψεις, ατέλειωτες συζητήσεις…
Κάποιοι καινούργιοι δίσκοι…
H Ευτυχία (Παπαγιαννοπούλου) για τα μπουζούκια
και …τα μπουζούκια στον ελληνικό κινηματογράφο
«Ξημέρωμα στο πανηγύρι» μ ‘ένα οργανικό που κλείνει τον δίσκο του νεαρού ακορντεονίστα Αλέξανδρου Καμπουράκη. «Μνήμες πανηγυριών» από την Αρλέτα, την Ελένη Βιτάλη, τη Λίτσα Διαμάντη.
Δημήτρης Ζάχος, Σοφία Κολλητήρη, Γιώργος Παπασιδέρης και Γιώτα Λύδια. Τα φετινά πανηγύρια, ένα τραγούδι για το «σκόρπισμα» κι άλλα καινούργια. Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, ως ταινία αλλά και ως αναφορά στα μπουζούκια, στα λαϊκά όργανα, στις ταβέρνες και τα κουτούκια. Και ανάλογες …ανησυχίες του ελληνικού κινηματογράφου: «Ρεμπέτικο», «Ηλία …ρίχτο», «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο» αλλά και … «Γοργόνες και μάγκες».
Κάθε παρατήρηση δεκτή… και μετά, ευχηθείτε μας και ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Γιώργος Τσάμπρας
Καλή σας ακρόαση!