«Παρ’ το αλλιώς… θα βρεις!» – Το αγόρι της ΟΔΟΥ ΟΝΕΙΡΩΝ. Γιώργος Μαρίνος. Τραγούδια και παρλάτες… Στη σκηνή και στη δισκογραφία… (1961 – 2008)

Παρασκευή 11 Ιουνίου, 9 με 10 το βράδυ, στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7.
Οι περισσότερες αναφορές των τελευταίων χρόνων στον Γιώργο Μαρίνο έχουν μια κίτρινη απόχρωση και έχουν να κάνουν με το τι κάνει σήμερα. Επειδή τα χρόνια τρέχουν γρήγορα, έχουν περάσει 13 χρόνια από τις τελευταίες του εμφανίσεις στη σκηνή. Αυτές τις μέρες συμπληρώνει τα 82 του χρόνια. Αυτό το καλοκαίρι συμπληρώνονται 60 ολόκληρα χρόνια από την πρώτη του παρουσία σε σκηνή θεάτρου αλλά με ρόλο τραγουδιστή.
Και ποιος θυμάται ότι τα πρώτα τραγούδια που είπε σε θεατρική σκηνή ήταν δυο τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που μετά ηχογράφησαν για την δισκογραφία ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και η Μαίρη Λίντα. Μετά ήρθε η «Οδός ονείρων», ο Χατζιδάκις, οι μπουάτ στην Πλάκα. «Αν κουραστείς απ’ τους ανθρώπους, κι είν’ όλα γύρω γκρεμισμένα / μην πας ταξίδι σ’ άλλους τόπους, έλα σε μένα»: Το ‘γραψαν γι’ αυτόν ο Χατζιδάκις και ο Γκάτσος, δεν το τραγούδησε ποτέ στην δισκογραφία. Αντίθετα, τραγούδησε το «Ήπια τα χείλη σου και χάνομαι» του Άκη Πάνου. Κι ύστερα ήρθε ο Σταμάτης Κραουνάκης: «Πέρασε ο καιρός, παιχνίδι αλλιώτικο που χάθηκε στο φως…» . «Παιδικά παιχνίδια» και παιχνίδια για μεγάλους. Ως τη στιγμή όπου «να φύγουν οι υποβολείς, να σβήσουνε κι οι προβολείς». «Ο χρόνος είναι ψεύτης», έτσι κι αλλιώς… Τραγούδια και παρλάτες μιας ζωής. Πάντα με τη διάθεση του «Παρ’ το αλλιώς… θα βρεις!».

Σημείωση: H φωτογραφία είναι από την «Οδό ονείρων» και τη διαμόρφωσε για την ανάρτηση αυτή ο Πέτρος Παράσχης.