«Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια» – «… έρχεται η πεντάμορφη τις καρδιές να κάψει!» Γυναικείες φιγούρες, γυναικείες φωνές στα τραγούδια του Απόστολου Χατζηχρήστου

Πέμπτη  3 Ιουνίου, 9 με 10 το βράδυ, στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7.
«Η πεντάμορφη», η «Βαγγελιώ» – που δεν είναι «εντάξει», η «Γκιουζέλ Χανούμ» που θέλει να κλέψει με τον «Καιξή»,  η γλυκιά «Μάρω» – που της δίνει ραντεβού με βάρκα στην Καστέλλα, στο Πασαλιμάνι ή στη Βούλα – το «Παραπονιάρικό μου», το «γκρινιάρικο», η «Κατινούλα», η «Κοκκινιώτισσα», η «Ξανθιά Σμυρνιωτοπούλα» είναι κάποιες από τις αρκετές γυναικείες φιγούρες των τραγουδιών του Απόστολου Χατζηχρήστου.
Η Στέλλα Χασκίλ, η Μαρίκα Νίνου, η Ρένα Στάμου, η Μαίρη Τζάνετ είναι κάποιες από τις γυναικείες φωνές που είπαν τα τραγούδια του στα χρόνια του. Και αργότερα, η Σωτηρία Μπέλλου, η Χάρις Αλεξίου, η Γλυκερία. Κάποιες όμως απ’ αυτές τις φιγούρες, ξαναζωντάνεψαν με τον Σταμάτη Κόκοτα στα χρόνια του ’70 αλλά και στα χρόνια του 2000 με τον Κώστα Καλαφάτη.
Σ΄ αυτά τα πλαίσια, οι τέσσερεις εικόνες της σημερινής εκπομπής. Πάντα με την πεποίθηση και με στόχο ότι «Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια».

Σημείωση: Ο Απόστολος Χατζηχρήστος πέθανε στις 5 Ιουνίου του 1959, στα 50 και κάτι χρόνια του. Αυτές τις μέρες που συμπληρώνονται 62 χρόνια από τότε. Τα τραγούδια του, ταξίδεψαν στο χρόνο χωρίς εκείνον…