«Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια» – «Εξ Αδιαιρέτου…» Ο Μανώλης Μητσιάς σε τραγούδια του Θόδωρου Δερβενιώτη με στίχους του Κώστα Βίρβου και του Σταμάτη Κραουνάκη με στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου (έκδοση Φεβρουάριος 1984)

Τρίτη 24 Μαΐου, 9 με 10 το βράδυ, στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7.

Όταν – λέει – διάβασαν το στίχο του Κώστα Βίρβου «Σου ‘χω έτοιμη συγγνώμη» στην εταιρία, τον απέρριψαν. Υπήρχαν βασικές επιφυλάξεις και για το «Ποτέ δεν θα μπω σ’ άλλο σώμα». Ότι είναι πολύ προκλητικός – σχεδόν …«πορνό» στίχος. Είναι δύο μόνο από τις μικρές ιστορίες που μπλέκονται γύρω από τη δημιουργία του δίσκου «Εξ αδιαιρέτου» που τα τραγούδια του μοιράζονταν ο Θόδωρος Δερβενιώτης και ο Κώστας Βίρβος – παλαίμαχο τότε δημιουργικό δίδυμο – με τον Σταμάτη Κραουνάκη και τη Λίνα Νικολακοπούλου – που ήταν στα ξεκινήματά τους.

38 χρόνια μετά, ακούμε τα τραγούδια του δίσκου και συζητάμε με τον Μανώλη Μητσιά σήμερα. Ψάχνουμε όμως και εικόνες και αφηγήσεις γύρω από το δίσκο από την εποχή της δημιουργίας του Στη σειρά αυτής της εκπομπής όπου ακούμε και τις δύο πλευρές ενός παλιού δίσκου από την ιστορία του τραγουδιού – σα να τους βάζαμε τώρα στο πικ απ.

Πάντα με την πεποίθηση και με στόχο ότι «Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια».