«Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια» – «Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν… πάντα.» Για τον Τόλη Βοσκόπουλο. Μέρος 2ο

Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Ιουλίου, 9 με 10 το βράδυ, στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7.
Μπορεί οι λεπτομέρειες της ζωής του να τραβούσαν πάντα περισσότερο το ενδιαφέρον του μεγάλου κοινού, αλλά οι λεπτομέρειες της τέχνης του, τα μουσικά του πεπραγμένα, είχαν πάντα το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον. Με τη φόρτιση της στιγμής, ψάχνουμε τον Τόλη Βοσκόπουλο σε όσα τραγούδησε, όσα έγραψε, όσα έπαιξε και όσα είπε στα 63 χρόνια της διαδρομής του στη σκηνή.
Πρώτη εμφάνιση: 1958, ένας μικρός ρόλος σε μια παράσταση του Δημήτρη Μυράτ.
Πρώτη ηχογράφηση: Αύγουστος 1962, με τραγούδια που έχει γράψει ο Τόλης και παίζει στο μπουζούκι ο Γιώργος Ζαμπέτας. Στα τέλη της δεκαετίας του ’60, είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο χώρο και το τραγούδι που διάλεξε. Στη δισκογραφία, στα κέντρα, στον κινηματογράφο. Έχουμε κάνει στο παρελθόν και «χρωστάμε» στο μέλλον πολλές ακόμα στάσεις σ’ αυτό το υλικό. Σήμερα και αύριο μια αναφορά της στιγμής. Σε ηχογραφήσεις του Τόλη Βοσκόπουλου αλλά και σε τραγούδια που έγραψε ο ίδιος και είπαν άλλοι. Αλλά και σε σκέψεις δικές του ή δικές μας γι’ αυτόν.
Πάντα με την πεποίθηση και με στόχο ότι «Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια».
Σημείωση: Η εικόνα της ανάρτησης, του Πέτρου Παράσχη.