«Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια» – «Πόρτα ανοίγει, πόρτα κλείνει / μα διπλό είναι το κλειδί»… για όλα τα χρόνια του Απόστολου Καλδάρα. Μέρος 1ο

Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Απριλίου, 9 με 10 το βράδυ, στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7.  
31 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Καλδάρας, τα τραγούδια του είναι πάντα παρόντα. Οι επιλογές μας από όλα τα χρόνια της διαδρομής του. Απ’ όλες τις εποχές του, απ’ όλους τους – βασικούς, τουλάχιστον – ερμηνευτές του, από μεγάλες επιτυχίες αλλά και από λεπτομέρειες αυτής της διαδρομής. Πρώτες αλλά και  νεότερες εκτελέσεις. Καθώς αρκετά από τα τραγούδια του, έχουν γνωρίσει νεότερες εκτελέσεις – πολλές μάλιστα με φροντίδα του ίδιου – και μέσα απ’ αυτές έγιναν γνωστά στις επόμενες γενιές, ακόμα και το «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι», δεν ξέρουμε με ποια εκτέλεση μπορεί να το έχει συνδέσει ο καθένας. Χασκίλ, Νίνου και Στράτος Παγιουμτζής – Καζαντζίδης, Πόλυ Πάνου, Γαβαλάς, Αγγελόπουλος, Μοσχολιού και Νίκος Ξανθόπουλος – Κόκοτας, Νταλάρας, Πάριος, Αλεξίου, Γλυκερία. Πάντα με την πεποίθηση και με στόχο ότι «Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια».

Σημείωση(1): Ο τίτλος, από το στίχο του τρίτου κουπλέ του «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι». Άλλαξε για τον φόβο της λογοκρισίας το 1946 και ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά σε δίσκο το …2009!

Σημείωση(2): Την εικόνα της ανάρτησης, διαμόρφωσε ο Πέτρος Παράσχης.