«Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια» – «Σήκω πάνω, κάτσε κάτω, όλο με διάταζες…». Τα τελευταία χρόνια του Πάνου Γαβαλά στην δισκογραφία. (1977-1986)

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, 9 με 10 το βράδυ, στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7.
«Στο σταυροδρόμι, στο σταυροδρόμι / εκεί που μού πες μ’ αγαπάς, εκεί άλλαξες γνώμη», «Σήκω πάνω, κάτσε κάτω όλο με διάταζες / και τη γνώμη τη δική μου, ούτε που λογάριαζες». Θέλει ιδιαίτερη ανάλυση για να περιγράψει κανείς τον Πάνο Γαβαλά στην τελευταία περίοδο της ζωής και της καριέρας του. Έκανε και πάλι μεγάλες επιτυχίες και τραγούδια που άντεξαν, ο ίδιος όμως ένοιωθε έντονα την κούραση και το ανικανοποίητο του καλλιτέχνη μετά από 30 χρόνια στα κέντρα και στην δισκογραφία.

Στην εκπομπή, θα ακούσουμε τα γνωστά και λιγότερο γνωστά τραγούδια που έγραψαν για εκείνον αυτά τα χρόνια κυρίως ο Χρήστος Νικολόπουλος και ο Βαγγέλης Ατραϊδης, σε μια σειρά μεγάλων δίσκων από το 1977 μέχρι το 1986. Θα μιλήσουμε τηλεφωνικά με τον Χρήστο Νικολόπουλο για να μας μεταφέρει τις δικές του μνήμες και θα περιγράψουμε όσο γίνεται πιο σύντομα την εποχή, μέσα από αφηγήσεις αλλά και μέσα από τις δικές μας σκέψεις. Πάντα με την πεποίθηση και με στόχο ότι «Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια».

Σημείωση: Στη φωτογραφία, ο Πάνος Γαβαλάς και η Ρία Κούρτη, όρθιοι στην πίστα, κάνουν «στην υγειά μας» σε κάποιον πελάτη. Διάλεξα αυτήν για τη συγκεκριμένη ανάρτηση, γιατί πιστεύω ότι η σχέση του Γαβαλά με το κοινό που τον ακολουθούσε στα κέντρα, ήταν η βασική κινητήριος δύναμη αυτά τα χρόνια που η δισκογραφική βιομηχανία …κοιτούσε – κυρίως – αλλού.