«Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια» Τέταρτη 26 Ιουνίου 2019, «Τα τραγούδια του ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ μέσα από τα χρόνια» στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Β’ Μέρος)

«Τα τραγούδια του ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ μέσα από τα χρόνια» σε μια σειρά 3 εκπομπών, από την Τρίτη 25 Ιουνίου στις 20:00 με 21:00 το βράδυ, στο ΔΕΥΤΕΡΟ πρόγραμμα 103.7. Η κινητικότητα γύρω από το υλικό αλλά και την προσωπικότητα του κορυφαίου Σμυρνιού συνθέτη, παραμένει μεγάλη. Κι ας έχουν περάσει 76 χρόνια από το θάνατό του ( πέθανε στα 47 του χρόνια, τέτοιες μέρες – 27 Ιουνίου του ’43 – μέσα στην Κατοχή από τις κακουχίες). Ανέκδοτα ή αμφισβητούμενα τραγούδια και νέες εκτελέσεις έρχονται να προστεθούν στην μικρή σε έκταση δισκογραφική του δραστηριότητα που κράτησε έτσι κι αλλιώς μόλις 4 χρόνια ( 1934-1937 ) πέρασε μεγάλα διαστήματα μέσα στη λήθη και γνώρισε πολλές κλοπές. Ενώ τα
«Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης» της γυναίκας του τραγουδίστριας ΑΓΓΕΛΑΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, ως βιβλίο αλλά και ως παράσταση, αναδείχτηκαν σε «ευαγγέλιο» της εποχής και των εμπειριών των ανθρώπων της γενιάς του. Οι εκπομπές, σεβόμενες τον παλιό ήχο αλλά και αναγνωρίζοντας το ενδιαφέρον του νεώτερου, προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στις παλιές και τις νεώτερες ηχογραφήσεις και καταγραφές. Πάντα με την πεποίθηση και με στόχο ότι «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΜΑΥΡΑ ΜΑΤΙΑ».

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Γιώργος Τσάμπρας

Καλή σας ακρόαση!