«Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια» – «Ο Στέλιος Καζαντζίδης τραγουδά Γιάννη Παπαϊωάννου» και παράλληλες ηχογραφήσεις 1952 – 1962 2ο μέρος

«Ο Στέλιος Καζαντζίδης τραγουδά Γιάννη Παπαϊωάννου» και παράλληλες ηχογραφήσεις 1952 – 1962, Δευτέρα 3  και Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, 8 με 9 το βράδυ, στην εκπομπή του Γιώργου Τσάμπρα.
«Οι βαλίτσες», «Εχθές αργά το δειλινό», «Απ τις παρανομίες μου» κι αλλά 13 τραγούδια – τα περισσότερα στο ξεκίνημα του τραγουδιστή ( 1952-53) και δύο μόνο στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Και παράλληλα, αφηγήσεις για το πώς βρέθηκαν αλλά και το πώς …χάθηκαν, τόσο στα ενδιάμεσα όσο και στα κατοπινά χρόνια. Και τραγούδια, που σημάδεψαν την ξεχωριστή πορεία του καθένα, εκείνα τα χρόνια. Η εκπομπή ήταν μια αναφορά στην αφετηρία και την άνοδο του Καζαντζίδη, καθώς τα ρεμπέτικα ακούσματα περιορίζονται… Και ταυτόχρονα, παρακολούθησε την εξέλιξη του Παπαϊωάννου στα ίδια χρόνια. Στη δισκογραφία και στα πάλκα της Αθήνας αλλά και στη δισκογραφία και στα πάλκα της Αμερικής τού ’50. Πάντα με την πεποίθηση και με στόχο ότι «Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια».

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Γιώργος Τσάμπρας

Καλή σας ακρόαση!