«ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» Παρασκεύη 17 Μαϊου 2019, Αφιέρωμα στον Στιχουργό Γιώργο Μητσάκη στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Στον κορυφαίο συνθέτη και στιχουργό Γιώργο Μητσάκη είναι αφιερωμένο το Ρεμπέτικο Σεργιάνι που θα μεταδόθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 23:00 το βράδυ από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στους 103.7 .
Ο Μητσάκης υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού. Παράλληλα υπήρξε δεξιοτέχνης στο μπουζούκι. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον θεωρούν ανώτερο του Τσιτσάνη «παικτικά» και εφάμιλλο ως συνθέτη. Όπως και να χει το σίγουρο είναι ότι βρίσκεται επάξια στην πρώτη σειρά των λαϊκών δημιουργών.
Μέσα από αφιέρωμα στον Γιώργο Μητσάκη θα ακούσουμε σπουδαία τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες τα χρόνια από το 1946 μέχρι το θάνατο του το 1993. Το κομπολογάκι, τα δαχτυλίδια, ο ψαράς, όσο βαριά είναι τα σίδερα, το δικό σου το μαράζι, Νίτσα Ελενίτσα, μια γυναίκα – δύο άντρες είναι μερικές από τις αναρίθμητες επιτυχίες του.

Παρασκευή 17 Μαΐου 23.00 – 01.00, στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και τους 103.7.

Κείμενα – Παρουσίαση: Σάκης Τσάρας