«Ροκ Συναναστροφές» Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018,»Έξι δεκαετίες ηλεκτρικό ελληνικό τραγούδι» ο Κυριάκος Σφέτσας στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Πρώτη εκπομπή, Β’ μέρος)

Το αφιέρωμα για τις «Έξι δεκαετίες ηλεκτρικό ελληνικό τραγούδι» συνεχίζεται στην εκπομπή ‘’Ροκ Συναναστροφές’’ κάθε Παρασκευή. 

Ο Κυριάκος Σφέτσας στις «Ροκ Συναναστροφές» (Πρώτη εκπομπή, Β’ μέρος)

Ένας από τους σπουδαιότερους δημιουργούς που έβγαλε αυτή η χώρα, ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με την συνάντηση της παράδοσης και της jazz και σήμερα 40 χρόνια μετά ενεργοποιεί ξανά την θρυλική «Greek Fusion Orchestra» του με ένα αξιοπρόσεκτο υλικό. Στην πρώτη εκπομπή, η ιστορία αρχίζει από την Αμφιλοχία όπου γεννήθηκε και μέσα από την Λευκάδα όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια (αλλά και ζει ακόμα) θα περιπλανηθούμε μέσα από τις διηγήσεις του στο ξεκίνημα της σχέσης του με την μουσική. Στην απίστευτη συνεργασία επί σκηνής σε ηλικία 18 μόλις ετών με την Μαρία Κάλλας (!), στην αναχώρηση του στο Παρίσι τον καιρό της Χούντας των Απριλιανών, τον Μάη του ’68, την ενασχόληση του με την avant garde εκεί, τις γνωριμίες που απέκτησε με την δουλειά και την αφοσίωση του στην τέχνη, λίγο πριν επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα το 1975 μετά από πρόσκληση του Μάνου Χατζιδάκι.

Το αφιέρωμα για τις «Έξι δεκαετίες ηλεκτρικό ελληνικό τραγούδι»  κάθε παρασκευή στις «Ροκ Συναναστροφές» στις 5 το απόγευμα,εκεί όπου η αναψηλάφηση της ιστορίας συνεχίζεται.

Επιμέλεια/Παρουσίαση εκπομπής: Πάνος Χρυσοστόμου

Καλή σας ακρόαση!