28Νοε2020 – Υγεία και Σπορ με τη Βίκυ Σπύρου (Στέφανος Ταραζής, Δήμητρα Κουτσούκη, Τάσος Σταθόπουλος)

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΠΟΡ…και σήμερα μάθαμε τα πάντα για τον «δεύτερο εγκέφαλο» μας, το έντερο και το πως σχετίζεται με τη σωματική και ψυχική μας υγεία, από τον Γαστρεντερολόγο, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Προϊστάμενο Τμήματος Έρευνας Κλινικών Δοκιμών ΕΟΦ Στέφανο Ταραζή, ο οποίος μας μίλησε ακόμα, για το πως επηρεάζεται το έντερο μας από την άσκηση, για τα προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημα των δρομέων αλλά και για πολλά ακόμη!!

Η καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Προσαρμοσμένης Κινητικής Δραστηριότητας και Αναπτυξιακών και Κινητικών Διαταραχών του Παν/μίου Αθηνών, κ. Δήμητρα Κουτσούκη, μας μίλησε για το μνημόνιο συνεργασίας με το Κέντρο Προσβασιμότητας για το Ποδόσφαιρο στην Ευρώπη (CAFÉ), αλλά και για μια έρευνα που θα διεξάγει το εργαστήριο στην Ελλάδα, με τίτλο: «Ποδόσφαιρο και Θεατές-Φίλαθλοι με αναπηρία: Προσβασιμότητα και Βιωματική Εμπειρία».

Στην παρέα της ΕΡΑΣΠΟΡ και ο αειθαλής υπερ-τριαθλητής και υπερ-μαραθωνοδρόμος, Τάσος Σταθόπουλος μας που μας παρουσίασε το βιβλίο του «Στα ανεξερεύνητα άδυτα της αντοχής», μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη αθλητική βιογραφία, με δύναμη ψυχής και κατάθεση σωματικής καταπόνησης!!