«19.05.1919» Ένα ντοκιμαντέρ του ομογενή Φώτη Μάραντου

Ο Φώτης Μάραντος είναι ιδιοκτήτης και διευθυντής του Hellas Tv στο Μόναχο.
Νεομετανάστης, εγκαταστάθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας μαζί με την οικογένειά του το 2012. Μολονότι ο ίδιος δεν έχει καμία καταγωγή από τον Πόντο, θέλησε να δημιουργήσει έναν ντοκιμαντέρ για τη γενοκτονία των Ποντίων, όταν διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε τίποτα για τη γενοκτονία στην γερμανική γλώσσα.

Κάπως έτσι γεννήθηκε το ντοκιμαντέρ: «19.05.1919«. Ο κ. Φώτης Μάραντος φιλοξενήθηκε στη «Φωνή της Ελλάδας» και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Κουβέντες μακρινές» με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και εξιστόρησε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για την ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ, τις εντυπώσεις του από τα γυρίσματα στον Εύξεινο Πόντο, ενώ αναφέρθηκε στην ανταπόκριση του κόσμου στις προβολές της ταινίας στο Νταχάου (επιλέχθηκε συμβολικά) στο Μόναχο, στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο ντοκιμαντέρ εκφράζει την άποψή της και η πρόεδρος της κυβέρνησης της Άνω Βαυαρίας.
Στόχος του κ. Μάραντου είναι το ντοκιμαντέρ να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, ώστε να γίνει γνωστή η γενοκτονία των Ποντίων και να αποφευχθούν παρόμοια εγκλήματα στο μέλλον.
Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος