2ο «Φεστιβάλ Χαλουμιού» από την Κυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης

 

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας Στέλιος Αγγελοδήμου μιλώντας στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος» για το πώς γεννήθηκε η ιδέα για το πρώτο «Φεστιβάλ Χαλουμιού» που πραγματοποιήθηκε πέρυσι, είπε χαρακτηριστικά: «Είναι ένα υπέροχο τυρί, ιδιαίτερα γευστικό. Είναι το μοναδικό τυρί που μπορείς να τοποθετήσεις σε φωτιά χωρίς να καεί ή να λιώσει, αυτό από μόνο του το καθιστά ξεχωριστό».

Η ιδέα λοιπόν για ένα Φεστιβάλ Χαλουμιού έγινε πράξη το Νοέμβριο του 2018 και η επιτυχία του ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς χιλιάδες κόσμου, μέλη της παροικίας, της ευρύτερης κοινότητας, αλλά και πολλοί επισκέπτες μη ελληνικής καταγωγής προσήλθαν για να απολαύσουν το κυπριακό χαλούμι κι άλλες παραδοσιακές νοστιμιές αλλά και ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα παραδοσιακού χαρακτήρα.

Μετά λοιπόν την επιτυχή έκβαση αυτής της πρωτοβουλίας έρχεται και το 2ο “Φεστιβάλ Χαλουμιού” το οποίο θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της Κυπριακής Κοινότητας αυτό το Σαββατοκύριακο 26-27 Οκτωβρίου.

Μεταξύ άλλων, φέτος ξεχωρίζει η αναπαράσταση παραδοσιακής «τελετής» παρασκευής χαλουμιού αλλά και η παρουσία του χορευτικού Συγκροτήματος της Κυπριακής Κοινότητας και των Κυπριακών τσιαττιστών (μαντινάδων) με τους Δημήτρη Ιωάννου και Σωτήρη Στυλιανού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στη διεύθυνση: https://neoskosmos.com/el/228433/to-festival-chaloumiou-epistrefei-drimytero/

 

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

 

2ο «Φεστιβάλ Χαλουμιού» από την Κυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης