40 Χρόνια Ελληνική Κοινότητα Bergisch Gladbach

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου η Ελληνική Κοινότητα του Bergisch Gladbach γιορτάζει τα 40 χρόνια από την ίδρυση της.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η κοπή της βασιλόπιτας, ενώ θα παρουσιαστούν ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από το γυναικείο τμήμα της Ελληνικής Κοινότητας.
Ακόμη θα γίνει αναφορά στα προηγούμενα χρόνια καθώς και στους ανθρώπους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο και εργάστηκαν για την κοινότητα.

Το χορευτικό τμήμα της Ελληνικής Κοινότητας Bergisch Gladbach

 

Η Ελληνική Κοινότητα του Bergisch Gladbach ιδρύθηκε το 1979. Πριν την ίδρυση της, υπήρχε από το 1973 έως το 1979 το «Ελληνικό Σπίτι» το οποίο ήταν ένας χώρος που μαζεύονταν όλοι οι Έλληνες της περιοχής. Το 1979 με την προσέλευση όλο και περισσότερων Ελλήνων στην περιοχή, αποφάσισαν οι Μητλιάγκας Γιώργος, Σιμιτσάκης Ζαχαρίας, Μουτσοκάπας Αστέριος, Σερκελίδου Σάρα, Βεόπουλος Χρήστος, Νάτσικος Θεόδωρος, Απατσίδης Ιωάννης, Ποιμενίδης Αντώνιος, Μιριούνης Δημήτριος να ιδρύσουν την κοινότητα και αποτέλεσαν και το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο.

 

Μέλη του γυναικείου τμήματος της κοινότητας

 

Το σημερινό Δ.Σ απαρτίζεται από τους Αναστάσιο Σαγρέδο (Πρόεδρος), Αναστάσιο Ελευθεριάδη (Αντιπρόεδρο), Βασίλη Γραβιώτη (Γραμματέα) και Ιππόλυτο Γραβιώτη (Ταμία).
Η κοινότητα σήμερα, όπως και τα προηγούμενα 40 χρόνια βρίσκεται πάντα κοντά στα προβλήματα και στις χαρές τον Ελλήνων και διοργανώνει εκδηλώσεις στις εθνικές και Θρησκευτικές εορτές.
Παράλληλα, λειτουργούν μαθήματα ελληνικής γλώσσας και παραδοσιακού χορού για μικρούς και μεγάλους συμπατριώτες.

Η εκδήλωση για της επετείου των 40 χρόνων θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου, στην αίθουσα της Ευαγγελικής Εκκλησίας, Hauptstraße 256, 51465 Berg.Gladbach.

Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος

40 Χρόνια Ελληνική Κοινότητα Bergisch Gladbach