5η Φιλανθρωπική Εκδήλωση των Ελλήνων του Μονάχου

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, διοργανώνεται η 5η Φιλανθρωπική εκδήλωση των ομογενειακών φορέων του Μονάχου. Κάθε χρόνο από το 2016, οι Έλληνες του Μονάχου, ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν μια φιλανθρωπική εκδήλωση όπου όλα τα έσοδα διατίθενται σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό της Ελλάδας. Φέτος τα έσοδα θα δοθούν στο  Ίδρυμα  «Άσπρες Πεταλούδες» στον Βόλο, που μεριμνά και φροντίζει παιδιά τα οποία πάσχουν από νοητική υστέρηση, ψυχικές διαταραχές, επιληψία, αυτισμό, εγκεφαλοπάθειες, κινητικές δυσκολίες και αισθητηριακές διαταραχές.
Η πρωτοβουλία ανήκει στον Κώστα Τάτση, υπεύθυνο της ιστοσελίδας www.doryforos.org. Ο κ. Τάτσης μίλησε στη «Φωνή της Ελλάδας» και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Κουβέντες μακρινές» με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι 30 ομογενειακοί σύλλογοι του Μονάχου, συμμετέχουν στην εκδήλωση και εκτός από τα μέλη των συλλόγων, την πολύτιμη βοήθειά τους προσφέρουν και περισσότεροι από 150 εθελοντές.

Το Ίδρυμα ΑΣΠΡΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ  λειτουργεί ως  Ν.Π.Ι.Δ. από το 1974

 

ΙΣΤΟΡΙΚΌ ΤΩΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΏΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Στην πρωτοβουλία του «Δορυφόρου» για τη διοργάνωση κοινής φιλανθρωπικής εκδήλωσης το 2016 συμμετείχαν φορείς και σύλλογοι που είχαν την έδρα τους στην περιοχή του Βέστεντ.
Τα έσοδα της 1ης φιλανθρωπικής εκδήλωσης δόθηκαν στην «Κιβωτό του Κόσμου». Στις 29 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε  η δεύτερη φιλανθρωπική εκδήλωση όπου αυξήθηκε θεαματικά  ο αριθμός των συλλόγων που συμμετείχαν και τα έσοδα διατέθηκαν στο ορφανοτροφείο «Μέλισσα» στη Θεσσαλονίκη.  Τις επόμενες δύο χρονιές, το 2017 και το 2018, τα έσοδα προσφέρθηκαν στο ίδρυμα «ΧΑΡΑ / κέντρο ειδικών
ατόμων» και στο «Λύρειο Ίδρυμα» αντίστοιχα. Παράλληλα τα τελευταία δύο χρόνια ενισχύθηκαν συμβολικά, το ίδρυμα για άστεγα παιδιά στη Γερμανία Off Road Kids και η  St. Bonifaz στην Karlstr, στο Μόναχο που φροντίζει αστέγους στην πόλη.

Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος