Αδελφοποίηση της ‘Υδρας με την πόλη Τάρπον Σπρινκς των ΗΠΑ

Να αδελφοποιηθούν το νησί της Ύδρας και η πόλη Τάρπον Σπρίνκς στη Φλόριδα των Ηνωμένων Πολιτειών συμφώνησαν ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης και ο Ελληνοαμερικανός Δήμαρχο του Τάρπον Σπρινκς Κρις Αλαχούζος κατά την συνάντηση που είχαν στην οικία του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ την Παρασκευή.

Οι δυο Δήμαρχοι συμφώνησαν να προχωρήσουν, ύστερα από σχετική απόφαση των δημοτικών τους συμβουλίων, στην υπογραφή πρωτοκόλλου αδελφοποίησης. H παραθαλάσσια πόλη του Τάρπον Σπρίνκς στη πολιτεία της Φλόριδας κατοικήθηκε από ¨Ελληνες σφουγγαράδες. Ο κ. Αλαχούζος υπερθεματίζοντας για το πρωτόκολλο αδελφοποίησης μεταξύ Ύδρας και Τάρπον Σπρινγκς ανέφερε στον κ. Κουκουδάκη, ότι από τους πρώτους σφουγγαράδες που έφτασαν στην περιοχή ήταν οι Υδραίοι.

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός Πρέσβης είχε πρόσφατα επισκεφτεί το νησί της Ύδρας, προσκεκλημένος του κ. Κουκουδάκη, ο οποίος είχε συζητήσει με τον κ. Πάιατ το επετειακό πρόγραμμα στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, που ετοιμάζει το ιστορικό νησί και η Επιτροπή «Η Ύδρα για το ‘21», στην οποία ο Δήμαρχος είναι Πρόεδρος.

Μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος Ύδρας ευχαρίστησε θερμά τον Αμερικανό Πρέσβη κ. Πάιατ για αυτή την πρωτοβουλία και τις υπηρεσίες της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και την ευόδωση αυτής της προσπάθειας. Υπογράμμισε δε, την ικανοποίησή του, δηλώνοντας ότι: «Η Ύδρα μας χάρις στην αγάπη όλων μας βρίσκεται και θα βρίσκεται παντού.»

ΠΗΓΗ: https://www.hephaestuswien.com/

Αδελφοποίηση της ‘Υδρας με την πόλη Τάρπον Σπρινκς των ΗΠΑ