Αυστραλία: Δυο έρανοι για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν χθες Κυριακή 8 Αυγούστου, δύο έρανοι θα πραγματοποιηθούν στην Αυστραλία με στόχο την ανακούφιση των πυρόπληκτων στην Ελλάδα.

Αρχικά η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης μαζί με άλλους φορείς (The Greek Precinct Association, The Hellenic Medical Society of Australia, Παμμακεδονική Βικτώριας, HACCI, Ελληνικό παράρτημα RSL κλ.π.) ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να διεξάγουν έρανο και καλούν όλα τα σωματεία και όλους τους ομογενείς να τον στηρίξουν.

Σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος», τα χρήματα θα δοθούν στην Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι, στην ίδια ένωση είχαν προσφέρει δεκάδες χιλιάδες δολάρια που είχαν συγκεντρώσει οι ομογενείς, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2108 στο Μάτι. Σύμφωνα με το δημοσίευμα όσοι θέλουν να προσφέρουν μπορούν να το κάνουν μέσω του Go Fund Me που δημιουργήθηκε στο https://gofund.me/e071edf0

Ή καταθέτοντας την προσφορά τους σε ειδικό λογαριασμό της Κοινότητας που έχει ανοιχτεί:
Greek Community – (Greek Fires) account:
BSB: 063 023
ACT: 1042 1568

Επίσης, χθες Κυριακή 8 Αυγούστου και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, ανακοίνωσε πως ενώπιον της πρωτοφανούς δοκιμασίας που βιώνει ο Ελληνικός λαός από τις καταστρεπτικές πυρκαγιές, προσκαλεί σύσσωμη την Ομογένεια της πέμπτης Ηπείρου να επιδείξει τα φιλάνθρωπα, αλληλέγγυα και πατριωτικά αντανακλαστικά της, όπως το έχει πράξει πολλάκις κατά το παρελθόν, με αξιέπαινα αποτελέσματα. Για τον σκοπό αυτό, λαμβάνει την πρωτοβουλία της διενέργειας εράνου για τη συγκέντρωση χρημάτων που θα αποσταλούν στην Ελλάδα, προς οικονομική στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

Ο έρανος θα διενεργηθεί μέσω τραπεζικού λογαριασμού και της πλατφόρμας gofundme.com, με τα ακόλουθα στοιχεία:

Τραπεζικός Λογαριασμός:
Greek Orthodox Archdiocese of Australia consolidated trust Western Australia
BSB: 082 – 057
Acc: 12 693 2006
Gofundme: gofundme.com/f/greece-2021-fire-appeal

Πηγή: neoskosmos

Αυστραλία: Δυο έρανοι για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας