Αυστραλία: Έλαχιστες οι παραχωρήσεις της κυβέρνησης σε όσους έχουν προσωρινή visa

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας κ. Αλαν Τατζ είχαν σήμερα Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Κώστας Μάρκου, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάσθηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν Έλληνες πολίτες, που βρίσκονται στη χώρα με προσωρινή άδεια παραμονής, λόγω του κορωνοϊού.
Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο π. Χριστόφορος ως εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Βασικά σημεία της συζήτησης ήταν:
• Όλοι όσοι βρίσκονται στην Αυστραλία με προσωρινή άδεια παραμονής θα έχουν πρόσβαση στο σούπερανιουέσιον τους.
• Οι πολίτες που βρίσκονται στη χώρα με bridging visa και χρειάζονται εργασία, θα έχουν ευκαιρίες να εργαστούν στον αγροτικό τομέα, όπου χρειάζονται απεγνωσμένα εργάτες.
• Άτομα με εξειδικευμένες ειδικότητες – εάν διακοπεί προσωρινά η εργασία τους (δηλαδή, δεν απολυθούν) η βίζα τους θα συνεχίσει να ισχύει. Επίσης μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σούπερανιουέσιον τους.
• Η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί στην μετάφραση και προώθηση των σχετικών πληροφοριών στο χώρο των εθνικοτήτων.

Ο κ. Παπαστεργιάδης και ο κ. Μάρκου τόνισαν στη συνάντηση ότι το κοινό είναι συγχυσμένο με τις αλλαγές και εισηγήθηκαν να χρηματοδοτήσει η κυβέρνηση μια ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή στην κοινότητά μας, η οποία θα παρέχει αποτελεσματικές συμβουλές για όλες τις κυβερνητικές πολιτικές.
Με την πρόταση αυτή συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση.
Ο κ. Τατζ ήταν θετικός με την πρόταση λέγοντας ότι του άρεσε η ιδέα και ότι θα την εξετάσει περαιτέρω.
Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι εξακολουθεί να εξετάζει τη θέση της κυβέρνησης σχετικά με τις φοιτητικές βίζες και τόνισε ότι θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση στο εγγύς μέλλον.
Τέλος, συμφωνήθηκε ότι αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά συναντήσεις που θα ακολουθήσουν.
Όπως είναι γνωστό, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από επιστολή που έστειλε η Κοινότητα στον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης κ. Τατζ την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης
Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος

Αυστραλία: Έλαχιστες οι παραχωρήσεις της κυβέρνησης σε όσους έχουν προσωρινή visa