Ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας η Διεθνής έκθεση Τροφίμων της Νέας Υόρκης

Η Θερινή Διεθνής Έκθεση Τροφίμων της Νέας Υόρκης (Summer Fancy Food Show 2020), η οποία επρόκειτο να λάβει χώρα από  28 έως και 30ή Ιουνίου 2020 στον εκθεσιακό χώρο Jacob Javits Center in New York, ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην έκθεση, η οποία διοργανώνεται από τον οργανισμό «The Specialty Food Association» και είναι μια από τις μεγαλύτερες που διοργανώνονται στις ΗΠΑ, συμμετέχουν πάνω από εκατό Έλληνες και ομογενείς εκθέτες, καθώς επίσης και από την Κύπρο, οι οποίοι την θεωρούν «γιορτή των ελληνικών τροφίμων».

Ο ομογενής πρόεδρος του «The Specialty Food Association», κ. Φιλ Καφαράκης, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση Τύπου, εξέφρασε την θλίψη του για την ακύρωση της έκθεσης και την απέδωσε σε μια σειρά εξωγενών παραγόντων. Αυτοί σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού, την μετατροπή του εκθεσιακού χώρου του Τζάβιτς Σέντερ στο Μανχάταν σε νοσοκομείο, καθώς επίσης και το κλείσιμο των αεροδρομίων στις ΗΠΑ και σε όλον τον κόσμο.

«Χρέος μας, ως ηγέτες στον τομέα των τροφίμων, είναι να υπηρετήσουμε με πάθος και αφοσίωση τα μέλη μας τόσο στις καλές όσο και στις δύσκολες μέρες. Η ένωση των παραγωγών, των διανομέων και των καταναλωτών σε μια κοινή προσπάθεια αποτελεί την μεγαλύτερη παρακαταθήκη για τον οργανισμό μας και εξετάζουμε τρόπους δημιουργίας ενός περιβάλλοντος συνεργασίας πέραν από τις διεθνείς εκθέσεις», επεσήμανε ο κ. Καφαράκης.

Ο οργανισμός την περίοδο του εγκλεισμού διοργάνωσε διαδικτυακά σεμινάρια μεταξύ των οποίων και την σειρά «Ask The Experts», τα οποία είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του οργανισμού (πληροφορίες σχετικά με τα εν λόγω σεμινάρια στο www.learning.specialtyfood.com

Ο κ. Καφαράκης επεσήμανε ότι έχουν ξεκινήσει εκστρατεία επικοινωνίας με τους εκθέτες και με τους επισκέπτες και ότι έχουν δημιουργήσει κέντρο επιστροφής των προκαταβολών.

Η ακύρωση της Διεθνούς Εκθέσεως θα έχει επιπτώσεις σε τρεις και πλέον χιλιάδες εταιρείες από περισσότερες από 55 χώρες του κόσμου που είχαν προετοιμαστεί να προβάλλουν τα καινοτόμα προϊόντα τους.

Πηγή: Αναμνήσεις

Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα

Ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας η Διεθνής έκθεση Τροφίμων της Νέας Υόρκης