Ανακοίνωση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μόναχο

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μόναχο, σε ανακοίνωσή του, συνιστά σε όλους τους Έλληνες πολίτες μονίμους κατοίκους Ελλάδας που βρίσκονται στη Βαυαρία και επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα να το πράξουν το συντομότερο δυνατόν, χρησιμοποιώντας τις υφιστάμενες εμπορικές πτήσεις, προς αποφυγήν πιθανών μελλοντικών δυσχερειών στην μετακίνησή τους.

Παράλληλα, ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι έχει επιβληθεί το μέτρο της υποχρεωτικής 14ήμερης, κατ’ οικον παραμονής, όσων καταφθάνουν στην Ελλάδα.

Σημειώνεται, επίσης, ότι λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, τροποποιούνται ο τρόπος και το ωράριο λειτουργίας του Γενικού Προξενείου, με τις αλλαγές να αναπροσαρμόζονται σε καθημερινή βάση, ανάλογα με τις εκάστοτε ισχύουσες συνθήκες, ενώ παρακαλούνται όλοι, ακόμα και στις περιπτώσεις που έχει ήδη ορισθεί συγκεκριμένο ραντεβού, να επικοινωνούν τηλεφωνικώς ή με email πριν την προσέλευσή τους στο Γενικό Προξενείο Μονάχου, προκειμένου να ενημερωθούν για τυχόν αλλαγές.

Τέλος, επισημαίνεται, ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται με γνώμονα τον περιορισμό του ιού και σκοπό την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, των υπαλλήλων αλλά και ευρύτερα του κοινωνικού συνόλου.

Πηγή: Γενικό Προξενείο Μονάχου
Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα

Ανακοίνωση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μόναχο