Αναβάλλεται λόγω Covid -19 το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες

Την αναβολή των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες, εξαιτίας της πανδημίας του Covid -19, ανακοίνωσαν στην επίσημη ιστοσελίδα τους οι διοργανωτές.

Αρχικά, το Φεστιβάλ επρόκειτο να διεξαχθεί από τις 30 Μαΐου έως και τις 7 Ιουνίου, ωστόσο, λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, δεν είναι πλέον εφικτό.

Κατόπιν τούτου, ανακοινώθηκε ότι οι νέες ημερομηνίες θα τοποθετούνται χρονικά στο φθινόπωρο, με πιθανότερο μήνα τον Οκτώβριο, με την ελπίδα, ασφαλώς, ότι οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από τη θανατηφόρο ασθένεια θα έχουν περιοριστεί.

«Εξαιτίας της παρούσας κρίσης και των κινδύνων για τη δημόσια υγεία λόγω του Covid-19, το LAGFF αποφάσισε να αναβάλει την 14η ετήσια εκδήλωσή του, η οποία ήταν προγραμματισμένη από τις 30 Μαΐου μέχρι και τις 7 Ιουνίου. Οι στιγμές που ζούμε είναι πρωτοφανείς, συνεπώς σας ευχαριστούμε για την υπομονή και την κατανόησή σας. Πρέπει άπαντες να παραμείνουμε υγιείς και να έχουμε δύναμη, ευελιξία και κουράγιο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Πάντως, με δεδομένη την αναβολή του Φεστιβάλ, οι διοργανωτές αποφάσισαν να δοθεί παράταση δήλωσης συμμετοχών έως και το τέλος του μήνα Μαΐου, ενώ το κόστος συμμετοχής θα είναι χαμηλότερο.

«Οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι και τις 30 Μαΐου. Κατανοώντας τις δυσκολίες που προκύπτουν από αυτή τη νέα κατάσταση, μειώσαμε δραματικά το κόστος συμμετοχής, αφού σε ορισμένες κατηγορίες το κόστος θα εκμηδενιστεί», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο πραγματοποιείται και το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Νέας Υόρκης.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα

Αναβάλλεται λόγω Covid -19 το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες