Αγγλόφωνο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για τον Μίκη Θεοδωράκη στη «Φωνή της Ελλάδας»

Μια συνεργασία της «Φωνής της Ελλάδας» με το Radio Panik του Βελγίου.

Με γνώμονα το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες της Διασποράς, ειδικά της τρίτης και τέταρτης γενιάς ελληνικής καταγωγής δεν μιλούν καλά την ελληνική γλώσσα, «Η Φωνή της Ελλάδας» μετέδωσε την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου ένα αγγλόφωνο αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη σ΄ απευθείας σύνδεση με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Radio Panik» στις Βρυξέλλες.

Οι Jonathan Parker και Francesco de Rose από το «Radio Panik» και ο Θωμάς Σίδερης από τη «Φωνή της Ελλάδας» ανέδειξαν την παγκόσμια επίδραση της μουσικής του Θεοδωράκη μέσα από τραγούδια του που ταξίδεψαν σε διάφορες χώρες του κόσμου, σε διαφορετικές εκτελέσεις και κάτω από διαφορετικές κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες. Το παρών στην εκπομπή έδωσε και ο ομογενής δήμαρχος των Ιξελλών, του κεντρικού τομέα των Βρυξελλών Χρήστος Δουλκερίδης.

Το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ, μεταδόθηκε στο πλαίσιο της εκπομπής «Historias Minimas», και μέσα από τις συχνότητες της «Φωνής της Ελλάδας» σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Το «Radio Panik» τελεί από το 2006 υπό την αιγίδα του υπουργείου Κοινοτήτων του Βελγίου, ενώ από το 2011 αναγνωρίζεται ως μόνιμος φορέας εκπαίδευσης στη χώρα του. Εκπέμπει στους 105,4 χιλιοκύκλους στα FM και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της ιστοσελίδας του.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο αγγλόφωνο αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη ηχογραφήθηκε, θα μεταφραστεί και θα μεταδοθεί το επόμενο διάστημα από το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, σε επιμέλεια του δημοσιογράφου Θωμά Σίδερη.

ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ψηφιακά μέσα από την τηλεόραση της ΕΡΤ στην ένδειξη: Voice of Greece
Διαδικτυακά μέσα από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ: http://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/
Στα Βραχέα κύματα, στη συχνότητα των 9420 KHz.

Δορυφορικά στην Ευρώπη:
1) Δορυφόρος HOTBIRD 13.0º East
Συχνότητα 12.169 MHz Horizontal
Symbol Rate 27.5MS
2) HELLAS SAT 39.0 º East
Συχνότητα 10.730 MHz Horizontal
Symbol Rate 30.0 MS

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr
Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238
Facebook: www.facebook.com/voiceofgreece.ert