Απονεμήθηκε το παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής στον ομογενή Μάικλ Δουκάκη

Τον ομογενή Μάικλ Δουκάκη τίμησε η Ελλάδα, με την απονομή του παρασήμου του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής.

Την τελετή οργάνωσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη, ενώ την παρασημοφόρηση, η οποία έλαβε χώρα στην οικία του κ. Δουκάκης, πραγματοποίησε, εκ μέρους της Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, κα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Στην τελετή συμμετείχε διαδικτυακά και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης, ο οποίος στην παρέμβασή του συνεχάρη τον κ. Δουκάκη για τη δράση του στην αμερικανική πολιτική σκηνή και στην εκεί ομογενειακή ζωή, καθώς και για την στήριξή του στην προώθηση των εθνικών δικαίων μας.

Τόνισε, επίσης, ότι η συνολική πορεία του στον δημόσιο βίο των ΗΠΑ, έχοντας πάντα στραμμένο το βλέμμα στην Ελλάδα, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και πηγή έμπνευσης για τις νεότερες γενιές αποδήμων.

Ο κ. Δουκάκης αποτελεί εξέχουσα προσωπικότητα της αμερικανικής πολιτικής ζωής, καθώς υπήρξε ο μακροβιότερος Κυβερνήτης στην ιστορία της Μασαχουσέτης και ήταν υποψήφιος των Δημοκρατικών για την Προεδρία των ΗΠΑ το 1988. Ως μέλος της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, ανέπτυξε σημαντικές φιλανθρωπικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απονεμήθηκε το παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής στον ομογενή Μάικλ Δουκάκη