Απονομή πιστοποιητικών ελληνομάθειας στο Γενικό Προξενείο Μελβούρνης

Εκδήλωση για την απονομή των Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας στους επιτυχόντες των εξετάσεων του Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στο Γενικό Προξενείο Μελβούρνης.

Tην εκδήλωση, που διοργάνωσε το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης, τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, κ. Δημήτριος Μιχαλόπουλος, η Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης Αυστραλίας και Ν. Ζηλανδίας κ. Γεωργία Νικολαΐδου, και αρκετοί εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας της ομογένειας.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, η Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης Αυστραλίας και Ν. Ζηλανδίας κ. Γεωργία Νικολαΐδου μίλησε για το θεσμό των πιστοποιητικών ελληνομάθειας και για τη σημασία απόκτησης ενός τέτοιου πιστοποιητικού. «Το πιστοποιητικό ελληνομάθειας είναι ένα πιστοποιητικό που χορηγείται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ) το οποίο είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό ίδρυμα που εποπτεύεται από το ΥΠΕΠΘ. Αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζεται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Κατά συνέπεια, οι κατέχοντες αποδεικνύουν ότι έχουν περάσει από μία εξειδικευμένη και αντικειμενική αξιολόγηση σχετικά με το επίπεδο των γνώσεων και των γλωσσικών δεξιοτήτων τους και μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για εξεύρεση εργασίας σαν διαβατήριο, δηλαδή, στην ελληνική στην ευρωπαϊκή αλλά και γενικότερα στην διεθνή αγορά εργασίας», είπε η κ. Νικολαΐδου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη κ. Δημήτριος Μιχαλόπουλος εξαίροντας με τη σειρά του τη σημασία της απόκτησης του πιστοποιητικού ελληνομάθειας και ολοκλήρωσε ευχαριστώντας την κ. Νικολαΐδου για την καλή συνεργασία αλλά και όλους τους φορείς που συμβάλλουν στην προώθηση της ελληνομάθειας στην ομογένεια.

 

Πηγή: neoskosmos.com

Απονομή πιστοποιητικών ελληνομάθειας στο Γενικό Προξενείο Μελβούρνης