Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: Ματαιώνονται οι παρελάσεις σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, ματαιώνονται οι παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Μελβούρνη και στο Σίδνεϊ ενώ ακυρώθηκε και το Συνέδριο Νεολαίας στη Βικτώρια. Στην Αδελαΐδα, το Μπρισμπαίην και το Περθ θα διεξαχθούν κανονικά οι τελετές για τον εορττασμό, αλλά με κάποιες οδηγίες που πρέπει να τηρηθούν προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο κανείς.
Ακολουθεί η Ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής:

«Μετά από τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού της χώρας μας κ. Scott Morrison, περί απαγορεύσεως συναθροίσεων άνω των 500 ατόμων, και δεδομένων των εξελίξεων της εξαπλώσεως του ιού Covid-19 (κορωνοϊού) και στην Αυστραλία, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπός μας κ.κ. Μακάριος, σε συνεργασία με τις Οργανωτικές Επιτροπές, αναγγέλλει την ακύρωση των Παρελάσεων, που είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στη Μελβούρνη την 22α και στο Σύδνεϋ την 29η Μαρτίου τρ.ετ.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος επικοινώνησε με τους Αρχιεπισκοπικούς Επιτρόπους στην Αδελαΐδα, στην Πέρθη και στη Βρισβάνη, δίδοντας σχετικές οδηγίες για τις τελετές που οργανώνονται εκεί, με αφορμή την 25η Μαρτίου, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο κάποιος από τούς συνανθρώπους μας.

Ο Σεβασμιώτατος ζητά την κατανόηση των Ομογενών μας, καθώς και των λοιπών φίλων της Ομογένειας γι᾽ αυτή την ανατροπή του προγράμματος, η οποία οφείλεται, αποκλειστικά και μόνο, στη φροντίδα της Εκκλησίας να μην διακινδυνεύσει η υγεία των συνανθρώπων μας.

Το επόμενο έτος, το οποίο αποτελεί ορόσημο για την Ομογένεια, αφού συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση, τόσο οι παρελάσεις όσο και οι λοιπές εκδηλώσεις θα είναι μεγαλειώδεις και αντάξιες της πλούσιας ιστορίας μας και της Ορθοδόξου παραδόσεώς μας.

Δεδομένων τῶν ἐξελίξεων τοῦ προσφάτου ἰοῦ Covid-19 (κορωνοϊοῦ) ἀλλά καί τῶν κρουσμάτων πού παρουσιάστηκαν στήν Αὐστραλία, καθώς καί τῶν σχετικῶν ἀνακοινώσεων τῆς Ὁμοσπονδιακῆς Πολιτείας τῆς Αὐστραλίας, ὁ Σεβασμιώτατος Ἀρχιεπίσκοπος μας κ.κ. Μακάριος ανέβαλε τό Συνέδριο Νεολαίας, τό ὁποῖο ἐπρόκειτο νά πραγματοποιηθεῖ τό Σάββατο 14 Μαρτίου τρ.ἔτ. στό σχολεῖο τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου Northcote Βικτώριας.

Ὁ Σεβασμιώτατος ζητᾶ τήν κατανόηση τῶν νέων μας καί τῶν γονέων τους γι᾽ αὐτή τήν ἀνατροπή τοῦ προγράμματος, ἡ ὁποία ὀφείλεται, ἀποκλειστικά καί μόνο, στή φροντίδα τῆς Ἐκκλησίας νά μήν διακινδυνεύσει ἡ ὑγεία τῶν παιδιῶν μας.

Τό Συνέδριο θά πραγματοποιηθεῖ στό μέλλον ὅταν, μέ τή χάρη καί τήν εὐλογία τοῦ Θεοῦ, ξεπεραστεῖ κάθε ἐπικινδυνότητα γιά τήν δημόσια ὑγεία».

Η φωτογραφία είναι από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας
Πηγή: neoskosmos

Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: Ματαιώνονται οι παρελάσεις σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη