Άρχισε το 14ο φεστιβάλ «Οδύσσεια» της Ν. Αυστραλίας

Με μια λαμπρή εκδήλωση άρχισε το Φεστιβάλ «Οδύσσεια» που διοργανώνει η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας για 14η συνεχή χρονιά.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στο καθιερωμένο «Ολύμπικ Χωλ» στην Αδελαΐδα, όπου παραβρέθηκαν δεκάδες καλλιτέχνες, φίλοι της τέχνης, πολιτικοί και πλήθος ομογενών από την ευρύτερη παροικία της Νότιας Αυστραλίας.

Φωτογραφία από την έναρξη του Φεστιβάλ «Οδύσσεια» στο Ολύμπικ Χωλ της Αδελαΐδας

 

Το φετινό φεστιβάλ έχει θέμα «Παιδεία Μέσα Από Τις Ελληνικές Τέχνες» και πλαισιώνεται με μια μεγάλη ποικιλία καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και παραγωγών τόσο από Αυστραλία όσο και από Ελλάδα.
Για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Οδύσσεια» που περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής, κλασσικές θεατρικές κωμωδίες καθώς και τις τελευταίες κινηματογραφικές παραγωγές από την Ελλάδα, μίλησε στη «Φωνή της Ελλάδας» και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Κουβέντες μακρινές» με τη Νατάσα Βησσαρίωνος, ο δημοσιογράφος από την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας Θοδωρής Παναγόπουλος.

«Κανελόριζα» μια μουσικοχορευτική παράσταση της Ακαδημίας Χορού της Ελληνικής Κοινότητας

Μερικές από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, είναι:
“Στην Υγειά του μακαρίτη”, σατιρικό θεατρικό έργο από την Αθήνα, στις 20 Οκτωβρίου, βραδιά Ταβέρνας με μουσική δεκαετίας του 60, στις 26 Οκτώβρη, «Κανελόριζα» μια μουσικοχορευτική παράσταση της Ακαδημίας Χορού της Κοινότητας στις 2 Νοεμβρίου στο Σκοτ Θήατερ, και η θεατρική παράσταση ”Μπαμπάδες με ρούμι”, σε σκηνοθεσία του Δ. Αβδουλά.

Φωτογραφία από την έναρξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αδελαΐδας όπου προβλήθηκαν σύγχρονες ελληνικές παραγωγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την βραδιά έναρξης του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια έκθεσης τέχνης ντόπιων καλλιτεχνών, στο «Ολύμπικ Χωλ» καθώς και η βράβευση των νικητών του διαγωνισμού με θέμα: «Παιδεία Μέσα Από Τις Ελληνικές Τέχνες». Οι φετινοί νικητές είναι: η Καθλήν Πατίτσα με το έργο της «Γιαγιά», ο Νίκος Τσατσαρώνης για το «Οία-Σαντορίνη» και η Ιωάννα Καλαμπόγια Βλασσοπούλου για το έργο της «Ο Θρήνος».
To Φεστιβάλ «Οδύσσεια» θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Νοεμβρίου 2019.

Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος